BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İlk milli savaş uçağımız havalanıyor

İşte ilk milli savaş uçağımızın havalanacağı tarih...

Abone ol

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye'nin milli savaş uçağının 2023 yılında ilk uçusunu yapması için kapsamlı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

ABD merkezli GOCA - Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği ile İngiliz Havacılık, Savunma, Güvenlik Endüstri Derneği ve Alman DKF Endüstriyel Offset Uygulamaları Derneği'nin organizasyonunda Ege Serbest Bölgesi'nin desteğiyle bu yıl Türkiye'de düzenlenen GICC'12 - Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı İzmir'de başladı.

F-35'iN PAYI 8 MİLYAR DOLAR

20 ülkeden 400 kişinin katılımıyla basına kapalı yapılan konferans öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Geçen yıl itibariyle Türkiye'deki savunma havacılık şirketlerinin cirosunun 4,5 milyar dolara yaklaştığını, İzmir'in de bunda önemli bir payının bulunduğunu kaydeden Bayar şunları söyledi: "Hükümetimizin son yayınladığı teşviklerde savunma ve havacılık sektörü stratejik sektör olarak tespit edildi. Bu sektörde yapılacak yatırımlar en yüksek teşvik alacak yatırımlar arasına alındı. Bu sebeple önümüzdeki dönemde gerek TSK için yaptığımız savunma sanayi projelerinde, gerekse uçak parça, ekipman imalatı alanlarında hızlı gelişme bekliyoruz. Daha önceki hedefimiz uçak modernizasyonu ve insansız hava araçlarını geliştirmek idi. Bu hedeflerde belli bir aşamaya geldik. Bunlardan birisi 'Hürkuş' adı verilen eğitim uçağımız var. Yüksek akrobasi yeteneğine sahip bir uçağımız. Bu da şu anda ortaya çıkmak üzere, yakında tanıtımını yapacağız."

F-35 projesinde Türk sanayinin projeye katılımının öncelikli hedefleri olduğunu vurgulayan Bayar, 'Bugüne kadar Türk sanayi 8 milyar dolara yakın iş payı aldı' dedi.