BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.411,07
HABER /  DÜNYA

Gül anlattı, Hollande hak verdi!

Cumhurbaşkanı Gül, Sarkozy'yi ve bozulan ilişkileri anlattı; Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Hollande bakanlarına bakın hangi talimatı verdi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sarkozy döneminde bozulan Türkiye - Fransa ilişkilerini, NATO zirvesinin yapıldığı Şikago'da yeni Cumhurbaşkanı François Holande'la konuştu.

, ayrıntılarını köşesine taşıdığı pazar günkü görüşme sonunda Hollande'ın, "Türkiye -Fransa ilişkilerini yeniden kuralım, bozulanı onaralım" dediğini yazdı.

'Türkiye - Fransa: Yeni dönem mi?' başlıklı yazıda, bu görüşmeye dair bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuya doğrudan girmiş.

'Türkiye ile Fransa arasında herhangi bir çıkar çatışması var mı?' diye sordum.

Aksine hiç yok, tüm konularda ortak çıkarlarımız var. Peki Fransa neden bu kadar hasmane davranıyor. 20 senedir Fransa'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı gelmemiş.

Bunun üzerine 'Sarkozy gelmedi mi?' diye sordu. ' Geldi ama G20 dönem başkanı sıfatıyla ve 3 saatliğine. Ben o zaman gelme dedim, böyle geleceksen gelme dedim. Ama çok ısrar ettiler, mecburen, gelen Fransa Cumhurbaşklanı diye kabul ettim.

Gül bu sitemleri iletince Hollande da, 'haklısınız' demiş. 'Hemen bakanlarıma talimat veriyorum. Türkiye -Fransa ilişkilerini yeniden kuralım, bozulanı onaralım.'

Hollande konuşmasının bir yerinde 'Afrika'da Ortadoğu'da pek çok üke Türkiye'yi siyasi referans olarak alıyor' demiş.

Cumhurbaşkanı Gül 'iyi bir görüşme oldu' diyor.