BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlk klima 2 ay içerisinde takılacak

Bursaray vagonlarına ilk klima 2 ay içerisinde takılacak.

Abone ol

Başkan Altepe,  Bursaray İşletme ve Bakım Merkezi’nde, klima takılacak araçlar üzerinde incelemelerde bulunan İtalyan Mühendis Eltori Donato’dan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Başkan Altepe, hafif raylı sistemde bu yaz yaşanan klima sıkıntısının tekrarlanmaması için ellerine çabuk tuttuklarını belirterek, mevcut vagonlara klima takılmasıyla ilgili çalışmaları hemen başlattıklarını söyledi.

 

'ÖNÜMÜZDEKİ YAZ SERİN GEÇECEK'

 

Yeni gelecek vagonlarda ve kent merkezi hatları için üretilen vagonlarda zaten klima olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, “Mevcut araçlara klima takılmasıyla ilgili olarak İtalyan bir firma araştırmalarını hızla sürdürüyor. Araçta bulunan ısıtma sistemi çıkartılarak yerine hem ısıtan hem soğuta bir sistem monte edilecek. Bu montajın sıkıntı teşkil etmeden gerçekleştirilmesi için bir takım incelemeler yapılıyor.  2 ay içerisinde ilk araca numune klimanın takılması ve ardından da yeni sisteme geçmeyi planlıyoruz. Bu kış bu işi tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

Bakan Altepe’ye, araçlara konuşlandırılması planlanan yeni sistemle ilgili bilgiler veren İtalyan Mühendis Eltori Donato, şu anda klima sisteminin araçlara entegrasyonuyla ilgili bir problemin gözlenmediğini kaydetti.