BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.410,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hukukçular'ın 'evet' yolculuğu

Demokrasiye 'evet' kampanyasıyla yola çıkan Hukukçular Birliği Vakfı üyeleri, Bursa'da halka 'evet' çağrısında bulundu.

Abone ol

Referanduma karşı 'evet' kampanyası başlatan Hukukçular Birliği Vakfı, yeni anayasa değişikliğini Bursa'daki vatandaşlara anlattı.

Kent Meydanı'nda vatandaşlara 'Neden evet' isimli kitapçığı dağıtan Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, "Ülkemiz açısından önemli gelişmeler içeren bu anayasa değişikliğinin sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu düşünüyoruz ve tüm halkımızı referandumda 'evet' demeye davet ediyoruz" dedi.

"REFERANDUM SİYASİ BİR SEÇİM DEĞİL"

TBMM'de 'demokrasi yolculuğu'nu başlatan Hukukçular Birliği, 150 avukatla birlikte Türkiye'yi il il dolaşıyor. Referandumda evet oyu kullanacaklarını ifade eden Kılıçkaya, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, dağıtılan kitapçıkları dikkatle okumalarını ve ona göre hür iradeleriyle karar vermelerini istedi.

Demokrasi yolculuğunu daha önceden başladıklarını söyleyen Kılıçkaya, Türkiye'nin her tarafına ulaşarak referandumu anlatmayı hedeflediklerini ifade etti.

SİYASİLERE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİ

Yurt genelinde köylere bile gittiklerini belirten Kılıçkaya, "Anayasa değişikliğini, en anlaşılır, en yalın şekliyle anlatan bir de kitapçık hazırladık. Bu kitapçığımız da karşılaştığımız vatandaşlara hediye ediyoruz. Ankara'dan başladığımız yolculuğumuza Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde gibi ilerle devam ettik ve edeceğiz. Ülkemiz açısından önemli gelişmeler içeren bu Anayasa değişikliği sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemlidir. Bu yüzden tüm halkımızı 'evet' demeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.