BIST 10.707
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,07
HABER /  GÜNCEL

PKK'daki bu sünnetsizler kim?

Cemil Çiçek'in ima yollu konuştuğu sünnetsiz PKK'lılar nasıl bir gerçekliğe karşılık geliyor?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Öldürülen PKK'lıların bir kısmının sünnetsiz olması ne anlama geliyor? Bu durum Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in söylediği ima ettiği gibi mi yoksa farklı bir sosyo-ekonomik gerçeğe mi karşılık geliyor?

Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in 20 Ağustos'ta Ankaralı işadamlarına yaptığı konuşmada "“Ermeni terörü ile PKK terörü arasında yakın işbirliği var, bunlar kan kardeşidir. O devreden çekildi, işi bu tarafa verdiler. Zaten, özür dilerim, bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şey ifade ediyor demektir. Yani bu, rivayet falan değil, biz kimin ne olduğunu iyi biliyor" şeklindeki sözleri tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRMEK ZENGİN İŞİ!

Dün NTV'deki programda konuşan Kürt entelektüel Ümit Fırat, Güneydoğu'da çocuğunu sünnet ettirmenin zengin işi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

1980'li yılların sonunda ve 90'lı yıllarda bölgede afişler vardı. Sembolik afişte bir Ermeni papazı ve papazın elini öpmekte olan Abdullah Öcalan gözüküyordu. O yıllarda bir de şunu yayorlardı: Ölü ele geçirilen ve yakalanan teröristler sünnetsiz! O bölgede sünnet olmak zengin insanın işidir. Zengin insan oğlunu sünnet ettirir, gerisi gider askerde sünnet olur. Burada hiçbir gayri tabiilik yok. Neticede o sünnetsiz çocuklar öldürüldükleri zaman köylerinde dini törenlerle gömülüyorlar. Onların ailelerinin beş vakit namazında müslüman kişiler olduğunu görüyoruz. Bu tabi Ermeniler'i aşağılamak gibi bir duygudan hareketle Kürtleri de o aşağılık kategoriye sokma çabaları...



HER SÜNNETSİZ GAYRİMÜSLİM DEĞİL!

Diğer yandan Taraf yazarı Markar Eseyan dünkü yazısında benzer ifadelere yer verdi. Esayan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: Sonra örgüt içinde pek çok ecnebi halklardan şahsın da bulunduğu bir gerçek. Sonra ne bileyim, PKK dağa çıkan herkesi çüküne bakıp almıyor, benim bildiğim, sünnet olamamış, ama Müslüman ve Kürt fakir fukarayı da hesaba katmayan bir devlete, büyük devlet denir mi?