BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  GÜNCEL

40 dakika fazla mı oruç tutuyoruz?

Diyanet, '16 saat oruç tutuluyor' dedi. İlahiyatçı Bayındır, bu takvime itiraz etti. Zekeriya Beyaz ise bu tartışmalara öfkeli!..

Abone ol

İNTERNETHABER / Diyanet'in takvimine göre bu Ramazan yaklaşık 16 saat oruç tutuluyor. İlahiyatçı Abdulaziz Bayındır ise bu takvime itiraz ederek en az 40 dakika fazladan oruç tutulduğunu öne sürdü.

CNN Türk'ün canlı yayınına katılan İlahiyatçı Zekeriya Beyaz bu tartışmaların, Müslümanlar'ı dinden uzaklaştırdığını savunarak, 'Şekilcilikten uzaklaşmalıyız!' uyarısında bulundu.

"20 dakika sonra da açsan yine önemi yok. Öğle vakti yersiniz içersiniz içersiniz ama orucunuz bozulmaz. Çünkü unutmuşsunuzdur" diyen Beyaz Hoca, tüm İslam aliminin gereksiz sözlere kulak asmaması gerektiğini vurguladı.

DİNDE ŞEKİLCİLİKTEN KAÇINMALIYIZ

Zekeriya Beyaz, "Bunları tartışmak kişileri ibadetten uzaklaştırır mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

"Erken mi oldu geç mi oldu tartışmasıkafalarda şüpheler uyandırır. Orucun etrafında dolaşan mevzular var, hiç birine gerek yok. Oruç size farz kılındı. Mesele budur. Geresini konuşmak yanlıştır. Bugün İslam dünyası rezildir, sefildir, açtır. Bir buçuk milyar islam dünyası, beş milyon Yahudi ile başa çıkamıyor. Bütün halinde dinin amaçları vardır onları konuşmalıyız. Şekilcilikten vazgeçmeliyiz. Esas amaçtır"