BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

İlahiyatçı İhsan Şenocak yine ortaya çıktı! Destan yazan ‘Filenin Sultanları’nı diline doladı

Daha önce kadınları hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelen ilahiyatçı doktor İhsan Şenocak, bu kez A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo'daki tarihi başarısını hedef aldı. Şenocak'ın sözleri büyük tepki çekerken, Cübbeli Ahmet Hoca da Şenocak'a destek çıktı...

Abone ol

Daha önce yaptığı bir çok çıkışla toplumun tepkisini çeken ilahiyatçı şimdi de İhsan Şenocak, Tokyo Olimpiyatları'nda son olimpiyat şampiyonu Çin'i tarihi bir skorla yenen Kadın A Milli Voleybol Takımı'nın oyuncularının kıyafetlerini diline doladı. Şenocak'a sosyal medyadan tepki yağarken, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den Şenocak'a destek geldi. 

'Sen oyun alanlarının değil, edebin sultanısın'

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarısının ardından bir sosyal medya paylaşımında bulunan İhsan Şenocak, “İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın. Sen 'burnunu göstermekten utanan' anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına 'sultan' demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin” ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine kendini böyle savundu

İhsan Şenocak'ın A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef alan sözleri sosyal medyada gündem oldu. Tepkiler üzerine Şenocak, “İfademde tek cümlelik bir hakaret yok. İslamın kızına ne olması ve olmaması noktasında bir çağrı var. Sermayesi ‘küfür’ olan ahlak yobazlarıyla hukuk önünde tek tek hesaplaşacağım. Sizin keyfinize göre değil İslama göre konuşacağım. Dinime sövenle hesaplaşmadan canımı alma ya rabbi!… Öyle bir ortam inşa ettiler ki artık harama haram demek linç vesilesi. Bir baba tesettüre giren kızına ‘açıl, dansa kalk' dese bu çağdaşlık; Müslüman evladına ‘şunlar gibi olma' dese ya da tesettür çağrısı yapsa bu gericilik(!) oluyor. Harama ‘haram' demeyen neslini haramdan koruyamaz” diye yazdı.

Cübbeli Ahmet Hoca destek verdi

İhsan Şenocak'a en büyük destek, bir dönem kanyı bıçaklı oldukları Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den geldi. Cübbeli Ahmet Hoca, #İhsanŞenocakYalnızDeğildir etiketi altında "İhsan Hoca hakkı söylüyor." paylaşımı yaptı. 

Eski Ayasofya Baş İmamı'ndan da destek geldi

Ayasofya Camisi'ne baş imam olarak atandıktan sonra yaptığı çıkışlarla büyük tepki toplayan ve görevi bırakmak zorunda kalan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın da İhsan Şenocak'a destek verdi. Boşnukalın, "Tesettür Allah’ın emri, Müslüman kadının vakarı, İslam'ın şiar ve sembolüdür. Maraş gibi bir çok yerde İstiklal savaşımız tesettüre yapılan saldırı sebebiyle başlamıştır. Allah’ın emrini hatırlatan hocalar ve #İhsanŞenocakYalnızDeğildir" paylaşımı yaptı.

Boynukalın'ın paylaşımına CHP PM üyesi Eren Erdem, "İnanılmaz bir durum… Bu ülkenin gururu kadın Voleybol milli takımımız, Tokyo’da “banko görülen” Çin’i madara etmiş; set vermeden eze eze maç kazanmış, tüm Dünya kutluyor; AKP’nin ideologları; kadınların kılık kıyafetleri üzerinden eleştiri yapıyor… Numunesiniz, saçmalıksınız!" diye tepki gösterdi. Boynukalın, "Nümune ve saçmalık sizsiniz. Bizim uyarımızın siyasetle veya parti ideolojileriyle ilgisi yoktur. Sadece Müslümanlara bir hatırlatmadır. İsteyen alır, istemeyen almaz. Herkes hesabını Allah'a verir..." karşılığı verdi.

İbrahim Boynukalın, "İhsan Şenocak yalnız değildir. Yanında Ayasofya’dan kovulan yobaz da vardır" paylaşımı yapan gazeteci Erk Acarer'e ise "Erk Acarer yalnız değildir; yanında Allah’in emrine karşı çıkan şeytan da vardır" karşılığı verdi.

Kot pantolon giyen, kaş aldıranların kocaları...

İhsan Şenocak, Samsun Bafra'da Eylül 2019'da bir camide verdiği vaazda “Kızları, eşleri pantolon giyen, üniversiteye giden, kaşlarını aldıran cehennemliktir” deyince tepki çekmişti. Tepkiler üzerine İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi Kurucusu İlahiyatçı Doktor İhsan Şenocak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınmış, sonra tekrar göreve getirilmişti.