BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İktidar yolsuzluk şampiyonu!

Baykal Kayseri'de iktidara yolsuzluk üzerinden yüklendi. CHP lideri Deniz Feneri davasını gündeme getirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yapıldığı dönem, bu iktidar dönemidir" dedi.

Kayseri'de konuşan Deniz Baykal, "Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yapıldığı dönem, bu iktidar dönemidir. Bunlarla ilgili kitap çıkarmak lazım. Deniz Feneri diye bir olay var. Deniz Feneri aslında çok güzel bir şey. Deniz Feneri, yol gösterici, istikamet verecek, tehlikeleri haber verecek, yardımcı olacak demek. Deniz Feneri, yoksula yardımcı olacak diye vatandaşımızdan yardım toplamış. Vatandaşımız fitresini, zekatını muhtaçlara ulaştırılsın diye bunlara vermiş. Burada tereddüt yok" dedi.

"Ama sonra, Deniz Feneri'nde toplanan paralar, kuryelerle Ankara'ya, İstanbul'a taşınmış, burada şirketler kurulmuş, harcamalar yapılmış" diyen Baykal, "Millet evini satıp kredi kartı borcunu ödemeye mecbur bırakılırken milletin fitresini, zekatını almışlar, kendi reklamlarını yaptırmak için televizyon kurmuşlar. Bunu da din, iman adına yapmışlar. Ağızlarından bal akıyor. Bunlar olurken iktidarın haberi olmamış mı? Bunu yapan adamları Başbakan tanımıyor muymuş? Zaten bunu yapanlar Başbakan'a, siyasete destek olmak için yapıyor" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu kararıyla Deniz Feneri Derneği'ne "kamu yararına çalışır" statüsü kazandırıldığını, daha sonra da vergi imtiyazı getirildiğini bildiren Baykal, "Bu vatan, millet için cephede mücadele edip canını verenlerin yakınlarına yardım için kurulan Mehmetçik Vakfı'na verilmeyen imtiyaz bunlara veriliyor. Bunlar tesadüf mü? Türkiye'de ekonomik sıkıntı, bunlarda yolsuzluk var. Deniz Feneri'ne siz de yabancı sayılmıyorsunuz. Noter aracılığıyla bu olayın Kayseri bağlantısı da var. Doğruya doğru diyecek, hakkı hukuku koruyacak noter olması lazım. Din, iman diyeceksin, noterin güvenilirliğini ortadan kaldıracaksın. Bunun gereğini yapın" ifadelerini kullandı.

İNANÇ ÖZÜRLÜĞÜNE VURGU

Devletin temel noktasının inanç özgürlüğü olduğunu belirten Baykal, "Devlet belirli bir mezhebin veya bir düşüncenin devleti olsaydı devletten söz edilemezdi. Devletin temel noktası inanç özgürlüğüdür. Bunu sonuna kadar koruyacağız. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır. Devlet insanların mutluluğu için vardır. Biz bu temelde insanları mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. CHP son dönemde bu konularda suçlanıyor. Ancak şu bilinmelidir ki 'bir siyasi parti hiçbir insanı dili, dini, ırkı, düşüncesi ve mezhebi yüzünden ayırmaz, ayırmamalıdır. Bakın burada başı açık ve başı kapalı da var. Bunları dikkate alarak milli birliği hep beraber sahip çıkacağız." dedi.

BORÇ 500 MİLYAR DOLAR

Hükümetin politikalarının göz boyamaya politikalar olduğunu söyleyen Baykal, ''Ekonomi kalkınıyor dediler ama borçlar ödenmedi. Devletin borcu 220 milyar dolardı 500 milyar dolara çıktı. 70 yıllık cumhuriyetin ekonomi abidelerini sattılar. Etibank, Sümerbank, Tüpraş nereye gitti? Yerli yabancı, ucuz pahalı demeden, eş dost ayırmadan sattılar. Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Celal Bayar'ın, Adnan Menderes'in, Süleyman Demirel'in eserlerini sattılar. Satıldı da ne oldu, kim rahatladı? Şimdi vatandaşın elindekini almaya çalışıyorlar. Başbakan, Kayseri'de 140 fabrikanın temelini attı. Bu fabrikaların kaçı ayakta kaldı? Milleti 'yatırım yapın' diye ayağa kaldırdılar, hani ne oldu? Bütün bu olumsuzluklar sonucunda Türkiye ekonomisi tıkandı. Türkiye, dünyada en çok sıkıntı çeken ülkelerin başına geldi.'' diye konuştu.