BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  GÜNCEL

DTP mitinginde olay çıktı

DTP'lilerin Batman'daki eyleminde olaylar çıktı. Polislerle göstericiler arasında arbede çıktı.

Abone ol

Terör örgütü elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümünü protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen DTP'li gruba polis müdahale etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, DTP milletvekilleri ve belediye başkanları ile yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün önünde barikat kuran polis, yürüyüşün yasa dışı olduğunu, sona erdirilmemesi halinde müdahale edileceği uyarısında bulundu. Kalabalık, uyarıya rağmen yürümeye devam edince çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Müdahale sırasında polis, sis bombası, biber gazı, tazyikli su kullandı. Çok sayıda kişi cop, biber gazı ve tazyikli suyun etkisi ile yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu belirtildi. Yaralılar Batman'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Olay sırasında çevredeki işyerleri de zarar gördü. DTP milletvekilleri ile polis müdürleri arasında tartışmalar yaşandı.

Daha sonra milletvekilleri, DTP yetkilileri ve bir grup partili, Sanat Sokağı'na kadar yürüyerek basın açıklamasında bulundu. Açıklama boyunca kalabalık grup sık sık "Vali İstifa" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar attı.

Burada konuşan DTP milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız, bedeli ne olursa olsun demokratik haklarını kullanacaklarını ifade etti.

Açıklama sonrası milletvekilleri ve beraberindekiler tekrar parti binasına gelirken ara sokaklarda toplanan gruplar polise taşla saldırdı.

Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.