BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.402,99
HABER /  GÜNCEL

Arabistanda kırmızı yasaklandı

Arabistan'da Sevgililer Günü alarmı. Ahlak polisi sokaklarda ava çıktı. Ahlak komitesi iki büyük kentteki magazaları uyardı.

Abone ol

Suudi Arabistan'da Şeriat polisi, Sevgililer Günü dolayısıyla her türden kırmızı çiçek ve kırmızı ambalajlı hediye satışını yasakladı.

Suudi Arabistan'da İngilizce yayınlanan Saudi Gazette'nin haberine göre, Ahlak ve Fazilet Komitesi, ülkenin en büyük iki kenti olan başkent Riyad ve Cidde'de mağazaları uyararak, vitrinlerden her türlü kırmızı renkli çiçek, oyuncak ayı ve hediyelik malzemenin kaldırılmasını emretti.

Komisyon Sevgililer Günü boyunca, hediyelik olmasa dahi kırmızı ambalajın hiçbir şekilde kullanılmaması talimatı da verdi.

Şeriat Komisyonu yasağı, Sevgililer Günü'nün Müslüman geleneği olmaması dayandırırken, ayrıca bu günün evli olmayan kadın ve erkekler arasında şeriata göre yasak olan ilişkileri teşvik ettiğini savundu.

KIRMIZI ÇİÇEKLER KARABORSAYA DÜŞTÜ

Saudi Gazette ise, Başkent Riyad ile Cidde'de hediyelik eşya ve çiçek satan mağazaların bir gün önceden basılarak her tür “kırmızı" malzemeye el konduğunu duyurdu. Gazete, yasak nedeniyle karaborsa oluştuğunu ve normal günlerde 5-7 riyale satılan kırmızı çiçeklerin fiyatının yasak nedeniyle 20-30 riyale çıktığını yazdı.