BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.405,90
HABER /  GÜNCEL

İktidar yalakası sözleri kızdırdı

Ankara'yı dalga dalga sallayan yumurtalı eylem, herşeyi unutturdu. İşte ekranı da karıştıran o ilginç tartışma;

Abone ol

Siyasal'da fırlatılan yumurtalar bu kez de ekranları karıştırdı. Son bir haftadır yaşanan öğrenci olaylarını tartışan gazeteciler, tartışmayı siyasal zemine taşıyınca olanlar oldu. Öğrencilerin "hastalıklı bireyler" olarak algılanmasına karşı çıkan Öğrenci Gençlik Sendikası, protestoların şiddet içermediğini savundu. İşte bu savunma, ekrandaki karşıt görüşlü gazetecileri birbirine düşürdü.

İngiltere'de dalga dalga yayılan, hatta prensin otomobiline yumurta yağmuruna tutan öğrenci olayları Ankara'ya taşındı, atılan yumurta ülke gündemini resmen altüst etti. Habertürk'te karşı karşıya gelen karşıt görüşlü gazeteciler, öğrenci olayları ve şiddeti tartışınca yine polemik yaşandı.

TÜRKÖNE'Yİ KIZDIRAN AÇIKLAMA

Öğrenci olayların sanılanın aksine, gösterildiği kadar masum olmadığını iddia eden Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne, tartışmanın üslubunu beğenmeyince ekranda yeni bir polemik yaşandı. Programda Türköne ile aynı saflarda yer alan Fuat Uğur, Fikri Akyüz, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın resmen hışmına uğradı. Sık sık öğrencileri olaylarını eleştiren gazetecileri "iktidar yalakalığıyla suçlayan" Taş, öğrencilerin sorunlarının dinlenmediğini, üniversite sorunları tartışılırken asıl muhatap olan gençlerin gözardı edildiğini iddia etti. Taş'ın bu sözleri ekranda yine gerilime neden oldu.  

İşte moderatörün dahi sessiz kalmayı tercih ettiği o ilginç tartışmadan bir kesit;