BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.404,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli işi sıkı tuttu istifalarını istedi

MHP Merkez Yönetim Kurulu, teşkilatlarda aday olmak isteyenlerin 31 Aralık'a kadar istifa etmelerini istedi.

Abone ol

MHP, elini çabuk tuttu Ankara'da herkesten önce milletvekilliği adaylığı için kriterlerinin ilk bölümünü açıkladı. Teşkilatlarda yaşanabilecek tartışmaların önlemek ve olası yönetim boşluklarının önüne geçmek isteyen Merkez Yönetim Kurulu, teşkilat içinde aday olmak isteyen yöneticiler için 31 Aralık'a kadar istifa kararı aldı. Bu arada belediye başkanları için iki dönem şartı getirildi!

MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, MHP Merkez Yönetim Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında gelecek yıl yapılacak 24. Dönem TBMM seçimleri hazırlıkları ve yürütülen çalışmaların gözden geçirildiği ifade edildi. 

Toplantıda, bu çerçevede Mart 2010'da başlaması beklenen seçim takvimi kapsamında yürütülecek propaganda faaliyetleri ve Seçim Beyannamesi çalışmaları üzerinde durulduğunun aktarıldığı açıklamada, bunun yanında seçimlerde MHP'den aday adayı olma hakkını kullanmayı düşünen il, ilçe ve belde teşkilatları yöneticileri ile belediye başkanlarına ilişkin uygulanacak esas ve usullerin ele alınarak, karara bağlandığı bildirildi. 

Açıklamada, toplantıda alınan kararlara ilişkin şunlar kaydedildi:

''Bu kapsamda seçim sürecinin en sağlıklı ve etkili biçimde yürütülmesi amacıyla aday adayı olmayı düşünen il, ilçe ve belde teşkilatları yöneticilerinin bu görevlerinden en geç 31 Aralık 2010 tarihine kadar ayrılmaları kararlaştırılmıştır.

Aday adayı olmak isteyen belediye başkanlarıyla ilgili olarak, 25 Mart 2009 mahalli idare seçimlerinin üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olması göz önünde bulundurularak, en az iki dönem belediye başkanlığı yapmış olanların milletvekili seçimlerinde aday adayı olmalarının uygun olacağı sonucuna varılmıştır.

Belediye Başkanları'nın görevlerinden ayrılmaları konusunda ilgili mevzuat hükümleri geçerli olacaktır."