BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.523,84
HABER /  GÜNCEL

İktidar vekillerinin hedefi de onlar!

Muhalefet Ak Parti'nin "zayıf karnı" olan isimlere yönelik baskılarını artırırken, Partinin vekillleri de bakanları Erdoğan’ın önünde açıkça eleştirmeye başladı.

Abone ol

CHP başta olmak üzere muhalefet partileriyle birlikte AKP milletvekillerinin de eleştiri oklarına hedef olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ardından AKP’lilerin eleştirileri bu kez de Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a yöneldi.

Muhalefetin AKP’nin "zayıf karnı" olarak ilan ettiği isimlere yönelik baskıları artarken, parti içinde de milletvekilleri bakanları Başbakan Erdoğan’ın önünde açıkça eleştirmeye başladı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN UNAKITAN’A ALKIŞLI MESAJ

Bakan Unakıtan, muhalefetin boy hedefi halinde olduğu bir dönemde geçen haftaki AKP Grubunun basına kapalı bölümünde Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak tarafından eczacılara ilaç bedelleriyle ilgili alacaklarını ödemediği için sert bir dille eleştirildi.

Milletvekillerinin Koçak’ın eleştirilerine alkışlarıyla destek vermeleri Grup toplantısını "Unakıtan’ın sorgulandığı" bir platformuna dönüştürdü. Başbakan Erdoğan da Unakıtan’ı, "Neden bu tür konulardan benim geç bilgim oluyor" sorusuyla uyardı ve "Biz koalisyon hükümeti değiliz.

Bu işleri halledin" diyerek milletvekillerinin eleştirilerini önemsediğinin mesajını verdi.

ERDOĞAN COŞKUN’U TOPLANTIYA GETİRTTİ

Bu olayın ardından Grup toplantısının bu haftaki kapalı bölümüne ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a yönelik eleştiriler damgasını vurdu. AKP Tokat Milletvekili Resul Tosun, "Türkiye’ye gümrüklerden ve kıyılardan kaçak yollarla giren 1 milyon ton şeker ve tatlandırıcının kotaları olumsuz etkilediğini ve üreticileri perişan ettiğini" belirterek Bakan Coşkun’u bu konuda görevini yapmamakla eleştirdi.

Başbakan Erdoğan da bu eleştiriler üzerine Meclis dışında bir programı bulunan Bakan Coşkun’u acil olarak toplantıya çağırdı.

Başbakan Erdoğan, merak içinde toplantıya gelen Coşkun’a, Tosun’un eleştirilerini aktarırken, "Kendisinin de bu bilgilere sahip olmadığını" belirterek, bir açıklama yapmasını istedi. Coşkun da eleştirileri yanıtlarken, kaçak şeker olayının Tosun’un anlattığı gibi gelişmediğini, şeker konusunun üreticileri zarara uğratacak bir boyutta olmadığını söyledi. Resul Tosun, "kaçak şeker" olayı ile ilgili olarak Bakan Coşkun’un yanı sıra İçişleri ve Dış Ticaretten sorumlu bakanların da görevlerini yapmaları gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine eleştirilerin çok önemli ve konunun da acil bir nitelik taşıdığını belirten Erdoğan, başta Coşkun olmak üzere konuyla ilgili bakanların milletvekillerinin eleştiri ve şikayetlerine yanıt verecekleri şeker konusunda özel bir oturum düzenlenmesi talimatını verdi.

Kaynak:  www. milliyet.com.tr