BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Nuri Hoca'ya ceza yağdı

Ünlü ilahiyatçılardan Yaşar Nuri Öztürk, Sapanca’daki çifliğinde sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesiyle 80 bin YTL ceza ödeyecek.

Abone ol

SSK,Sapanca'daki çiftliğinde 5 yıl süreyle sigortasız işçi çalıştıran Halkın Yükseliş Partisi (HYP) Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'e ağır para cezası kesti. Öztürk, ilk etapta 20 bin, ikinci etapta ise 60 bin YTL ceza ödeyecek.

Öztürk'ü SSK ile karşı karşıya bırakan olay, 2 ay önce meydana geldi. 2000 yılından beri eşi ve 2 çocuğuyla birlikte çiftlikteki bekçi evinde ikâmet eden Zeki Hikmet (39), Öztürk hakkında Adapazarı SSK'ya "şikâyet dilekçesi" verdi. Hikmet dilekçesinde, Öztürk'ün kendisini "bekçilik", "bahçıvanlık" ve "hizmetçilik" yapmak üzere 2000 yılında işe aldığını ve sadece 5 ay sigortalı çalıştırarak, harçlık niteliğinde ödemeler yaptığını belirtti. Şikâyet üzerine çiftliğe giden SSK müfettişleri, Zeki Hikmet ile şahidi Resul Ersoy'u dinleyerek Yerel Denetim Tutanağı düzenledi. Müfettişler, tutanakta, Hikmet'in mağdur edlildiğini belirtir ifadelere yer verdi.

Tutanağı inceleyen SSK Sigorta Teftiş Kurulu-İstanbul 1 Nolu Grup Başkanlığı yetkilileri, Öztürk'e, işe giriş bildirgesini zamanında vermediği ve diğer işlemleri yerine getirmediği için 37 asgari ücret ceza kesti.

Öztürk, istenilen belgeleri teslim etmez ise 3 asgari ücret daha ödeyecek. Hesaplamalar sonucu ilk etapta ödenecek ceza tutarı ise 20 bin YTL'yi buluyor. Zeki Hikmet'in İş Mahkemesi'nde açacağı Hizmet Tespit davası sonucunda SSK, bin YTL daha ceza uygulayacak. Böylece, sigortasız işçi çalıştıran Yaşar Nuri Öztürk, yaklaşık 80 bin YTL ceza ödeyecek.

Yaşar Nuri Öztürk: Yardımlarım haram olsun

Öztürk, "Allah'ın acımadığına acıyanın sonu sıkıntı çekmek olur. Zeki Hikmet, çalışmak ve küçük evde kiracı olarak oturmak istediğini söyledi. Bahçedeki evi verdik. Eşimden de yardım koparmış. Tümü haram olsun" dedi.

Haber: Şenol Gezer
Kaynak: