BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Bülent Ersoy'un şahidi Ağar

Bülent Ersoy, CHP Lideri Baykal'a açtığı 300 bin YTL'lik tazminat davasında DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı tanık olmasını talep etti.

Abone ol

Bülent Ersoy, CHP lideri Baykal'ın açtığı 300 bin YTL'lik tazminat davasında DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.
Sanatçı Bülent Ersoy, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın açtığı 300 bin YTL manevi tazminat davasında DYP lideri Mehmet Ağar'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden davada, Ersoy'un savunması mahkemeye ulaştı. Avukat Halil İbrahim Serbest tarafından sunulan dilekçede, Baykal'ın ismi henüz açıklanmadan Ağar'ın "Bu siyasetçinin kim olduğunu biliyorum" dediği hatırlatılarak, "O dönemde etkili bir bürokrat olan Ağar’ın konuya dair açıklamaları olayı ve davayı aydınlatacaktır" denildi. Söz yazarı Mehmet Yüzüak'ı da şahit gösteren Ersoy, mahkemeye mal varlığını sundu.

MANEVİ BASKI YAPILIYOR

Ersoy’un avukatı, Baykal’ın avukatlarının verdiği dilekçede yer alan, "Devleti, cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu CHP’nin genel başkanıdır" sözlerine atıfta bulunuldu. Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Dilekçede, davacının siyasi konumuna atıf yapılmakta, tarih ve siyaset bilimi bakımından tartışılabilir niteliklerle davacı anılmakta, bu husus koyu renkli karakterde harflerle yazılarak, dilekçeyi okuyanlar üzerinde bir manevi etki yaratılmak istenmektedir. Varsayalım ki davacı, davayı kaybetti. Bu durumda sayılan nitelikler zarar mı görecek?” Dilekçede, Baykal’ın o dönem itibariyle vekalet aldığı işlerin ve girdiği davaların araştırılması da talep edildi.

300 bin YTL istiyor

Bülent Ersoy, bir televizyon programında, 12 Eylül sonrasında konulan sahne yasağının kalkması için avukat siyasetçiden yardım istediğini belirtmiş, bu kişinin kendisinden 100 milyon lira talep ettiğini öne sürmüştü. Açıklamaların ardından sözkonusu ismin Baykal olduğu ortaya atıldı. Ersoy da bunu doğruladı. Baykal ise olayın kendisinin ve partisinin yıpratılmasına yönelik kampanyanın ürünü olduğunu ileri sürdü ve 300 bin YTL’lik dava açtı.

Ersoy'un mal varlığı

- Bodrum'da 904 bin 83 metrekare arsa
- Marmaris’te Aziziye mevkiinde 12 bin metrekare arsa
- İstanbul Erenköy'de daire

Haber: Cemal Doğan
Kaynak: