BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Kerkük'te Öcalan için kampanya

Kerkük'te, ''Demokratik Çözüm Partisi'' tarafından İmralı'da bulunan terörist başı için '' Abdullah Öcalan 'a af'' kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Türkiye'nin bütün girişimlerine karşın PKK bürosunu kapattıramadığı Kerkük'te, örgütün ülkedeki siyasi kanadı ''Demokratik Çözüm Partisi'' tarafından, terörist başı için '' Abdullah Öcalan 'a af'' kampanyası başlatıldı. PKK'nin bu kapsamda Kerkük'e göç eden Kürtlere imza karşılığı para dağıttığı öğrenildi. İmzaların ise başta AB ve Uluslararası Af Örgütü olmak üzere çeşitli uluslararası kuruluşlara gönderileceği öğrenildi. Ankara'nın konuya ilişkin çabaları ise sonuç vermedi.

Iraklı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Kerkük'te PKK'nin etkinliği her gün daha fazla artıyor. Terör örgütünün kentte açtığı büro, Mesud Barzani tarafından Kerkük'e getirilen Kürtler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu kişiler kendilerine yapılan maddi yardımlar karşılığında terör örgütüne katılıyor. PKK'nin kentte son olarak başlattığı kampanya ise Öcalan'ın tutukluluk halinin sona erdirilmesi için imza toplamak. Kentten gelen bilgilere göre PKK, kentin çeşitli bölgelerinde kurduğu standlar aracılığıyla imza topluyor.

İmza karşılığı para

Kaynaklar, halka imza vermeleri için ''50-100'' dolar dağıtıldığı ifade ediyor. Kaynaklar, ilk etapta Türkmenlerin duruma engel olmaya çalıştığını ancak başarılı olamadıklarını dile getiriyorlar. Kaynaklar, imza atanların büyük bölümünün neyi imzaladıklarını bile bilmediklerini kaydediyor.Terör örgütünün imzaların sayısının 100 bine ulaşmasının ardından bunları başta AB ve Uluslararası Af Örgütü olmak üzere çeşitli kuruluşlara ''Demokratik Çözüm Partisi'' adına göndereceği öğrenildi.Öte yandan Ankara'nın, bölgedeki ABD ve Irak birimleri ile temasa geçerek bu durumun bir an önce sonlandırılmasını istediği öğrenildi.

Haber: Mahmut Gürer
Kaynak: