BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İktidar sütü mü ucuz İzmir sütü mü?

Maliyet tartışmasında Hüseyin Çelik hesabı kitabı yaptı, iktidar sütünü "AK"ladı...

Abone ol

Hangisi daha ucuz: 52 kuruşa dağıtılan iktidar sütü mü? 37 kuruşa dağıtılan İzmir sütü mü?

Hüseyin Çelik'in hesabına göre iktidar sütü daha ucuz. İddiasına göre İzmir Belediyesi'nin 37 kuruşluk süt fiyatında dağıtım maliyeti yer almıyor.

Bu maliyet eklendiğinde İzmir'in sütü 54 kuruşa çıkıyor. Haliyle de iktidarın sütünden 2 kuruş daha pahalı oluyor.


Bu arada iktidar sütü de İzmir sütünden daha yağlıymış. Günlük sütteki protein değeri ile pastorize sütteki protein değeri arasındaki fark mevzusuna ise Hüseyin Çelik hiç girmedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Okul Sütü Projesi” konusunda yapılan eleştirilere tepki gösterdi. 

HÜSEYİN ÇELİK USULÜ SÜT HESABI

Çelik, hükümetin ülke genelinde dağıttığı sütün maliyetinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı sütten daha az olduğunu söyledi.

İzmir’de süt dağıtımını yapan firma da ihaleye katıldı. Türkiye’de bulunan 17 şirketin hepsi katılmıştır. Hükümetin dağıttığı sütün maliyetinin 54 kuruş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ise 37 kuruşa olduğu söyleniyor. Hükümetin dağıttığı sütün maliyeti 52 kuruştur. Nakliye gibi diğer bedeller eklenince İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı sütün maliyeti ise 54 kuruş oluyor."

BİZİM SÜT DAHA YAĞLI 

Projeden siyasi olarak nemalanmak isteyenler olduğunu ve siyasi polemik çıkarılmaya çalışıldığını söyleyen Hüseyin Çelik, "Çocukların nafakası üzerinden siyaset yapılıyor" dedi.

Çelik, İzmir sütüyle iktidar sütü kıyaslamasında ilgi çekici şu sözlere de imzasını attı;

*"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı süt yağlı süttür. Hükümetin dağıttığı süt ise tam yağlı süttür. İzmir’de dağıtılan süt daha pahalıya geliyor.”

TSK ŞAMAR OĞLANI DEĞİL

9 Mayıs 2012AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair konular hakkında açıklama yaptı.İşte Çelik’in açıklamasından satır başları:

*Konu ne olursa olsun Silahlı Kuvvetler aslında hiç bildiri yayınlamamalıdır.

*Silahlı Kuvvetler’in Savunma Baklanlığı ya da yargıya başvurma hakkı vardır. Silahlı Kuvvetler sonuçta şamar oğlanı değil. Ama bildiri ile vatandaşla muhatap olma dönemi kapanmalıdır.

*Astsubaylara yönelik bildiri yayınlamak da hoş olmamıştır, bunu kabul edelim. “AK Parti neden buna tepki göstermedi” deniyor. TSK’nın yayınladığı muhtıra olarak tanımlanacak bir bildiriye biz kendimizi muhatap kabul ederiz. Ama son hadise buna örnek değildir.

*Ordumuz darbecilikten kurtulmaya çalışıyorsa hepimizin bu sürece katkıda bulunması gerekiyor. Ak Parti’nin esasen duruşu budur.