BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL

İkiz kuzular üç gün arayla doğdu!

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Gönen köyündeki çiftlikte bir koyun, ikiz kuzularını üç gün arayla dünyaya getirdi.

Abone ol

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Gönen köyündeki çiftlikte bir koyun, ikiz kuzularını üç gün arayla dünyaya getirdi.

Gönen köyü muhtarı Mehmet Ali Gökler, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftlikteki bir koyunun üç gün arayla ikiz doğum yaptığını ve yavruların çok sağlıklı olduğunu söyledi. Gökler, sonradan doğan kuzunun boynuzları bulunduğunu, bu durumun da kendilerini çok şaşırttığını bildirdi.

Üç gün arayla ikiz doğumun daha önce karşılaşılan bir durum olmadığını dile getiren Gökler, şunları kaydetti:

''Uzmanlar da böyle bir olayı öğrendiklerinde şaşırıyor. İlk yavru boynuzsuz doğdu. Ancak üç gün sonra ikinci yavru boynuzlu doğdu. Yine ikiz doğumlarda genelde ilk doğan, ikinci doğana göre daha iri cüsseli olur. Bunlarda durum tam tersi. Bu çiftlikte yüzlerce doğuma şahit olduk, hatta bunların canlı kayıtlarını bile alırdık ama bu ekstra bir olay. Normalde, birkaç saat içinde doğumun tamamlanmış olması gerekirdi. Tarım İlçe Müdürlüğünü aradım, uzmanlara sordum. Onlar da inanamadı, mucizevi bir olay olduğunu belirtti.''

ÇOK NADİR KARŞILAŞILAN BİR DURUM

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka da ikiz kuzuların üç gün arayla doğmasının ve bir tanesinde de boynuz bulunmasının çok nadir karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi.

İkiz doğumlarda birinci kuzu dünyaya geldikten sonra ikinci kuzunun normalde 15-20 dakika içerisinde doğması gerektiğini ifade eden Karşıyaka, ''Bugüne kadar böyle bir doğumla karşılaşmadım. İkiz de üçüz de olsa, anne karnındaki yavru geç doğumlarda yüzde 99 ölür. Öldükten sonra da anneyi zehirler. Normal olan ve bugüne kadar karşılaşılan durum böyledir'' diye konuştu.