BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.469,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB Mardin'deki okula el koydu!

Milli Eğitim Bakanlığı Mardin Yataılı İlköğretim Okulu yönetimini açıa aldı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Mardin Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonunun yaptığı incelemelerin sonuçları ile ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, ailesinden uzakta, anne ve baba sevgisine muhtaç çocuklarla ilgili olarak MEB'in en üst seviyede hassasiyet gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''YİBO'larda eğitim gören, her biri bizim için çok değerli ve özel olan çocuklarımızın aç kalması, bakım hizmetlerinin eksik kalması ve üşümesi Bakanlığımız tarafında kabul edilemez bir durumdur.''

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da çocukların mağdur edilmesini hangi gerekçeyle olursa olsun siyaseten asla kabul etmeyeceğini defalarca kez dile getirdiği anımsatılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının bu okulların üstünde hassasiyetle durduğu, son yıllarda yapılan düzenlemelerin bunun önemli göstergesi olduğu bildirildi.

Açıklamada konu ile ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, daha önce açığa alınan, ancak mahkeme kararıyla dönen okul yöneticilerinin olay üzerine tekrar açığa alındığı ifade edildi.