BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İkiz Kuleler'deki bayrak kriz yarattı

Kriz ve halkla ilişkiler uzmanı Doç. Dr. Türk, Türkiye'ye yönelik uluslar arası arenada Sinsi Oyun başladı dedi.

Abone ol

İkiz Kuleler'in enkazı yakınında göndere çekilen Türk Bayrağı tartışmaları da beraberinde getirdi. Amerikan kamuoyu önünde Türkiye'yi terör olaylarıyla birlikte gösterilmesinin sinsi bir oyunun parçası olduğunu iddia eden Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. M. Sezai Türk, yıllarca Arap ve Güney Amerikalılar için uygulanan yöntemin şimdi de Türkiye için sahnelenmeye çalışıldığını söyledi.

Türkiye dış politikada, özellikle bölgesinde güçlü bir ülke olma yönünde adımlar atarken El Kaide'nin New Jersey'lileri yok etmek için gönderdiği intihar saldırısı yapan uçakların kuyruklarında Türk bayrağı motifinin yer alması, büyük tepkilere neden oldu. Amerika'da yaşayan Türkler, çizgi filmin kapağındaki görüntünün kaldırılması için harekete geçerken, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. M. Sezai Türk, Amerikada gösterime giren bir çizgi filmin sinsi bir oyunun parçası olduğunu iddia etti. 

ÇİZGİ FİLMİN HEDEFİ ÇOCUKLAR!

Açıklamasında çizgi filmin hedef kitlesinin çocuklar olduğuna dikkat çeken Türk, dünyayı istedikleri gibi şekillendirmeye çalışan bu güçler kötülüğün simgesi olarak çocukların benliklerine hilali kazıdıklarını ifade etti. Türk şöyle konuştu:

"Yıllardır filmlerde Arap dünyası ve Güney Amerikalar için uygulanan terörist devlet yada millet kavramı bugün Türkiye için uygulanmaya başlamıştır. Dünya Uluslarının algılarını etkilemeye yönelik bu çalışmaları neticesinde geleceğin büyükleri ve ülkeleri yönetecek olan çocukların zihinlerinde kötü gösterilen simgelere karşı bir düşmanlık tohumu ekilmekte, çocuklar bilinçsizce bu simgelerden korkmakta ve düşman imajı kafalarında canlanmaktadır. Bu tür oyunları bozmak için tepkisel, imza toplamak yeterli değildir. Kriz meydana gelmeden proaktif davranmalı tepkisel değil, etkileyen aktif aktör olarak ön plana çıkılmalıdır. Bununda yolu, küreselleşmiş dünyada kitle iletişimine yön vererek edilgen değil etken olarak dünya gündemine oturmakla olur. Kriz sinyalleri kendini göstermeye başladığında yeterli tedbir alınmazsa kriz meydana gelir ve yıllarca uğraş vererek elde ettiğiniz kazanımlar biranda yok olup gider. Bu yüzden Türk Devleti aklını başına almalı ve bu alanda etkinliğini artıracak uluslar arası haber ajansının kurulması için gerekli faaliyetleri yerine getirmelidir."

"TÜRKİYE TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Türkiye’nin yeni dış politikasından rahatsızlık duyanların bugün “Sinsi Oyunu” uygulamaya koyduklarını söyleyen Türk, gücü elinden bırakmak ya da paylaşmak istemeyen odakların Türk Devletini terörle ilişkilendirme, teröre yardım ve yataklık yapan ülke imajı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.  Türk açıklamasında şunları ifade etti:

"Bu bir Algı Yönetimi Savaşıdır ve bu savaşta ayakta kalmanın yolu kendinizi doğru anlatmaya dayalıdır. Sinsi Savaşın birinci basamağını Hilal simgesi oluşturuyordu. Hilal İslamı ve Batıda özellikle Türklüğü temsil ediyordu. Ne yazık ki şuan ülkemizde de yayınlanan birçok çizgi filmde örneklerini görmekteyiz. Fakat, 18 Ekimde basına yansıyan haberlere bakıldığında planın ikinci aşamasına geçildiği görülüyor. Yani ikinci aşama başladı. Artık direkt olarak güçlenen ve küresel aktör olma yolunda ilerleyen Türkiye hedef noktası olmuş durumda. Basına yansıyan haberlere göre: Christian Action Network (CAN - Hıristiyan Eylem Şebekesi) adlı kuruluşun 28 Ekim’de düzenleyeceği gala sonrasında DVD olarak piyasaya süreceği 45 dakikalık “Sacrificed Survivors: The Untold Story of the Ground Zero Mega Mosque” (Kurban Olan Yaşayanlar - Sıfır Noktası Mega Camisi’nin Anlatılmamış Öyküsü) adlı belgesel film için “ilginç” bir afiş ve kapak hazırlandı. Filmin afişinde ve DVD kapağında, İkiz Kuleler’in enkazı yakınında göndere çekilmiş bir Türk Bayrağı görülüyor. Yine hemen arkasından çizgi filmlerde Türkiye imajının bozulmasına yönelik faaliyetler başladı. Amerika'nın en çok tartışılan ve muhalif çizgi dizilerinden biri olan South Park'ın 14'üncü sezon 9'uncu bölümünde El Kaide'nin New Jersey'lileri yok etmek için gönderdiği intihar saldırısı yapan uçakların kuyruklarında Türk bayrağı motifi bulunuyor. Hıristiyan Eylem Şebekesi adlı kuruluşun 11 Eylül'le ilgili hazırladığı belgeselin DVD kapağında Türk bayrağını ikiz kulelerin enkazının üstünde göstermesinin ardından South Park'ta da Türk bayrağının El Kaide ile ilişkilendirilmesi herkesi şaşırttı. Aslında bu durum kimseyi şaşırtmamalı çünkü Amerika bunu geçen yüzyılın başından beri yapıyor. Biz buna Algı Yönetimi diyoruz.