BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,71
ALTIN 2.381,49
HABER /  GÜNCEL

İkinci kez ilişkiye girmek isteyince...

Konya'da bir hayat kadını, kendisiyle ikinci defa birlikte olmak isteyen şahsın boğazını keserek öldürdü

Abone ol

Konya'da bir hayat kadını, kendisiyle ikinci defa birlikte olmak isteyen şahsın boğazını keserek öldürdü.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Büyük İhsaniye Mahallesi Şinasi Sokak'taki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, evli Muammer A. (26), iki arkadaşıyla birlikte hayat kadınlığı yapan Gülfer E.'nin (30) evine gitti. 50 TL'ye anlaştığı hayat kadını Gülfer E. ile birlikte olan Muammer A. ikinci defa birlikte olmak istedi. Bunun üzerine çıkan tartışma sonrası Gülfer E. eline geçirdiği meyve bıçağıyla Muammer A.'nın boğazını kesti. Muammer A.'nın yaralandığı gören Gülfer E. arkadaşlarına, "Ambulans çağırın"
diyerek seslendi. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Muammer A. hayatını kaybetti.

POLİSE TESLİM OLDU
Olayın ardından kaçan Gülfer E. polis tarafından aranmaya başladı. Gülfer E. bir süre sonra pişmanlık duyarak polis merkezine teslim oldu. Gözaltına alınan Gülfer E, yaraladığı şahsın öldüğünü duyunca şok geçirdi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda ifadesi alınan ve işlediği suçu kabul eden Gülfer E, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından adliyeye sevk edildi.

ZORLA EVLENDİRİLMEK İSTENDİ AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Şanlıurfa'da, ailesinin zorla evlendirmek istediği ve buna karşı çıktığı için erkek kardeşlerinden şiddet gördüğü iddia edilen 16 yaşındaki Ayşe Karkar, kendini asarak yaşamına son verdi.

Olay, bugün saat 16.30 sıralarında Selçuklu Mahallesi 3229 Sokak'ta bulunan 2 katlı evde meydana geldi. İddiaya göre, akrabasıyla evlendirilmeye zorlanan 16 yaşındaki Ayşe Karkar, anne ve babasına defalarca bu evliliği istemediğini söyledi. Anne ve babası tarafından sürekli evlendirilmek için baskı gören genç kız, geçen haftasonu aile içinde yapılan bir törenle nişanlandı. Sevmediği kişiyle evlenmeyi istemediğini nişandan sonra da söylemeye devam eden Ayşe Karkar, bu yüzden sık sık ailesiyle tartışma yaşadı. Genç kız, en son olarak ağabeyi ile bu konuda tartıştı. Çıkan tartışma sırasında ağabeyinden şiddet de gören Ayşe, iyice bunalıma girdi.

Aile fertlerinin evden ayrıldığı bir sırada, Ayşe Karkar, buzdolabı kapısının lastiklerini boynuna geçirip kendisini merdiven boşluğuna astı. Komşu çocukları tarafından asılı bir vaziyette bulunan Ayşe Karkar için polis ve 112 sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekibi genç kızın öldüğünü belirledi. Polis, evin önüne güvenlik bandını çekerek, vatandaşları eve yaklaştırmadı. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamlamasının ardından, genç kızın cenazesi bir battaniyeye sarılarak, yakınlarına ait bir dolmuşun arka kısmına konularak, otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Komşularından eve dönen genç kızın ailesi, Arapça ağıtlar yakarak, gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

KIZINI KOVAN DAMADINI ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yenice Beldesi'nde 53 yaşındaki Bayram Özkılınç, kızını evden kovan damadı 26 yaşındaki Ahmet Tuncer'i tabancayla vurarak öldürdü.

Olay, Atalar Mahallesi Değirmen Sokak'ta meydana geldi. Yaşı küçük olduğu için ailenin rızasıyla evlendirilen 17 yaşındaki Selin Tuncer ile eşi Ahmet Tuncer, bu akşam saatlerinde tartıştı. Ahmet Tuncer tartışma sırasında eşinin üzerine yürüyüp, "Yürü git bu evden, boşanalım" diye bağırdı. Bunun üzerine Selin Tuncer, henüz 2 aylık olan çocuğunu da alarak baba evine gitti, yaşadıklarını babası Bayram Özkılınç'a anlattı. Sinirlerine hakim olamayan Ahmet Tuncer, bu kez de evden bıçak alıp, kayınbederi Özkılınç'ın evine gitti. Tuncer'in arkadaşları, eşi Selin Tuncer'i cep telefonundan mesaj çekerek uyardı.

Tuncer, elinde bıçakla evine gittiği kayınpederi Bayram Özkılınç ile de tartıştı. Tartışma sırasında Özkılınç, evindeki ruhsatsız tabanca ile damadına ateş etti. Göğsünden yaralanan Tuncer, komşular tarafından Tarsus 70'nci Yıl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tuncer, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Özkılınç, jandarma karakoluna giderek teslim oldu.

İNTİHARINI ENGELLEYEN MAKİNİSTİ YARALADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'de demiryoluna yatarak intihar etmek isteyen kişi, durumu fark ederek treni durduran makinisti, taşla kafasından yaraladı.

Alınan bilgiye göre, ismi öğrenilemeyen bir kişi, intihar etmek amacıyla Müfide İlhan Mahallesi Sanayi Sitesi köprüsü altında demiryoluna yattı.

Mersin'den Adana istikametine giden 62206 sefer sayılı trenin makinisti Murat Örs, demiryolu üzerinde yatan bir kişiyi görünce, treni durdurdu.

Trenden inen Örs, bu sırada intihar etmek istediği belirtilen gencin taşlı saldırısına uğradı.

Başına isabet eden taşla yaralanan Örs, Mersin Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Polis, olay yerinden kaçan ve kimliği henüz belirlenemeyen genci yakalamak için çalışma başlattı

KONUŞMA YASAĞI HAYATINI KARARTTI

HABERİ DİPĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Yozgat'ta yaşayan 21 yaşındaki B.Ö., Kayseri'de bir akrabasının yanında kalarak kekemelik kursuna başladı. Eğitim gereği 15 gün konuşmaması gereken B.Ö., bunalıma girip merkezde fare zehiri içerek intihar etmek istedi. Olay yerine gelen ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılan B.Ö.'nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kekemelik merkezine gelenlerin sağ kulakları, 7 gün süren arınma döneminin ardından eski konuşma alışkanlıklarını unutmaları ve yeni bir alışkanlık kazanmaları için pamukla kapatılıyor ve bir hafta boyunca susma uygulaması yapılıyor. Kursiyerler, toplumda ve aile içinde hiç konuşmuyor, sadece her gün merkeze gelerek bilgisayarda en az 4 saat yavaş ve melodik bir sesle metin okuyor. Bir haftalık arınma döneminin ardından, öğrenciler rahat ve akıcı olarak konuşmaya başlıyor.

BOŞANDIĞI EŞİNE BÖBREĞİNİ VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Antalya'da özel güvenlik görevlisi 53 yaşındaki Ekrem Turan, 2 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize mahkum olan ve bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrıldığı eşi 54 yaşındaki Samiye Turan'a bir böbreğini verdi. Ekrem Turan, "33 yıl kahrımı çekti" dedi.

Antalya'nın Varsak Mahallesi'nde oturan ev kadını Samiye Turan'a, 18 yaşındayken böbrek hastalığı teşhisi konuldu. Böbrekleri sürekli taş üreten ve büyüyen Turan, 15 yıl önce aniden fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Turan'ın büyüyen böbreği alındı. 2 çocuk annesi Samiye Turan, tek böbrekle yaşamına devam ederken, diğer böbreği de 2 yıl önce iflas etti. Böbrek yetmezliği çeken Samiye Turan, haftanın 4 günü, günde 3 saat diyalize girmeye başladı. Hastalığı nedeniyle psikolojisi de bozulan ve eşiyle sık sık kavga eden Samiye Turan, geçen yıl eşine boşanmak istediğini söyledi. Aile mahkemesine başvuran çift, 33 yıllık birlikteliklerini sonlandırdı. Özel güvenlik görevlisi Ekrem Turan, eski eşinin çektiği sıkıntılara dayanamadı ve bir böbreğini vermek istediğini söyledi.

İlk başta bu isteği kabul etmeyen Samiye Turan, eski eşinin ısrarıyla hastaneye başvurmayı kabul etti. Yaklaşık 3 ay önce Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne başvuran Ekrem ve Samiye Turan'ın böbreklerinin uyumlu olduğu belirlendi. Nakil için hazırlıklara başlayan Samiye ve Ekrem Turan'ın karşısına bu kez Etik Kurul engeli çıktı. Doktorlar boşandıkları için ikilinin Etik Kurul'a girmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda hala ve dayı çocukları olan Ekrem ve Samiye Turan, bunun üzerine akrabadan nakil için başvurdu. Kuzenden nakil yapılacağı için Etik Kurul onayına gerek kalmadı ve 4 gün önce Ekrem Turan'dan alınan böbrek, Samiye Turan'a başarıyla nakledildi.

"BÖBREĞİMİ VERDİM ÇOK MU?"

Böbreğini vermekte tereddüt etmediğini söyleyen Ekrem Turan, ayrıldıktan sonra da hastalığıyla ilgilenmeye devam ettiğini söyledi. Eski eşini düşündüğü için başka birisiyle evlenmediğini belirten Turan, "Diyalizde çektiği sıkıntılara daha fazla dayanamadım. 33 yıl kahrımı çekti, böbreğimi verdim çok mu" dedi.

YENİDEN EVLİLİK DÜŞÜNMÜYORLAR

Eski eşinin böbreğiyle sağlığına kavuşan ev kadını Samiye Turan ise, "Diyalize girmeye başladıktan sonra çok asabi birisi oldum. Sürekli kavga yapıyorduk. Yemek yiyemiyordum. 40 kiloya düşmüştüm. Bu nedenle ayrılmak istedim. Eşime ayrılırken çok kızgındım ama şimdi minnettarım. Hastayken de bana bakardı. Yemeğimi hazırlar ve temizliği yapardı. Ne kadar teşekkür etsem azdır" diye konuştu.

Samiye ve Ekrem Turan, organ nakline rağmen yeniden evlenmeyi düşünmediklerini söyledi.

KAYNANASI İLE TARTIŞAN GELİN İNTİHAR ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Denizli'nin Akköy ilçesi Yukarışamlı köyünde kaynanasıyla tartışan gelinin, kayınpederinin ruhsatsız tabancasıyla intihar ettiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle kaynanasıyla tartışan Şükran M. (24), kayınpederinin evde bulunan ruhsatsız tabancasını başına dayayarak ateş etti.

Ağır yaralı olarak Denizli Devlet Hastanesine kaldırılan Şükran M, yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, aile fertlerinin ifadelerine başvurulduğu bildirildi.

KAPLICADAKİ ODASINDA ÖLÜ BULUNDU

HABERİ DİĞER SAYFADA..

[PAGE]

Bursa'da Kükürtlü Mahallesi'nde bulunan bir kaplıcanın dinlenme odasına giren görevli dinlenmeye çekilen 68 yaşındaki kişiyi ölmüş halde buldu.

 

Bursa'da bir kişi gittiği kaplıcanın dinlenme odasında ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kükürtlü Mahallesi'nde bulunan bir kaplıcanın dinlenme odasına giren görevli, Esat Ali Türetken (68) adlı kişiyi ölü buldu.

Türetken'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Kükürtlü Mahallesi'nde bulunan bir kaplıcanın dinlenme odasına giren görevli, Esat Ali Türetken (68) adlı kişiyi ölü buldu.

Türetken'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.