BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şirketler Japonya personellerini tahliye ediyor

Artan radyasyon korkusu dolayısıyla, Japonya'daki uluslararası şirketler çalışanlarını tahliye ediyor. Bazı şirketler ise personelini ülkenin güneyine taşıyor.

Abone ol

Fukuşima nükleer santralinden gerçekleşen radyasyon sızıntısı ile ilgili kaygılar artarken, yabancı şirketler çalışanlarını tahliye ediyor.

Personelini Japonya dışına çıkaran şirketler arasında Alman otomotiv firması BMW ve araba parçası imalatçısı Continental da var.

Aralarında yazılım şirketi SAP'ın da olduğu başka bazı firmalar ise personellerini ülkenin güneyindeki şehirlere gönderiyorlar.

SAP, Tokyo, Osaka ve Nagoya kentlerindeki çalışanlarını tahliye edeceğini açıkladı.

Radyasyon seviyesindeki yükselme sonrasında nükleer santraldeki çalışmalar durduruldu.

Finans dünyası

Yetkililer, Tokyo'daki radyasyon seviyesinin de normalin üstünde olduğunu, ancak insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşmadığını söyledi.

Aralarında Morgan Stanley, BNP Paribas ve Standard Chartered'ın da olduğu uluslararası bankaların çalışanlarının başkenti terk ettiği belirtiliyor.

Ancak Japonya merkezli Uluslararası Bankacılar Birliği, bünyesindeki bankalardan hiçbirinin çalışanlarına tahliye direktifi vermediğini söyledi.

Başkent Tokyo'daki finans merkezlerinin çalışanlarının çoğu Japon, ancak uluslararası finans şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin önemli bir kısmını yabancılar oluşturuyor.