BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,92
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İkinci elde kilometre azalıyor!

İkinci el otomobillerde fazla kilometre yapmadan yeni araç alma modası başladı.

Abone ol

Audi modellerini müşterileri ile buluşturan Audrive'in Marka Direktörü Muammer Kavas, lüks otomobillerin çok kilometre yapılmadan kısa sürede yenisi ile değiştirildiğindi belirtti.

Kavas, "Eskiden otomobili olan ömürlük kullanırdı. Bu artık değişti. Özellikle de lüks otomobillerde model yılı yüksek, düşük kilometreli araç alternatifleri arttı" dedi.

Aracını satan ya da satın alan kişiler için ikinci el araçların yeniliği beraberinde getirdiğini anlatan Muammer Kavas, şunları söyledi:

"Aracını satan müşteri yeni bir araç alımı yapıyor ve o araç ile yaşadığı deneyimlere veda ediyor. Yeni alacağı aracın heyecanını duymaya başlıyor. İkinci el araç alan müşteri için de yeni deneyimlerin başlangıcı oluyor. Günümüzde sahiplik kavramının deneyim kavramına doğru değiştiğini görebiliriz. İnsanların deneyim yaşama isteklerinin arttığına şahit oluyoruz. Geçmişte araç değiştirme sıklığı ile bugün araç değiştirme sıklığı arasında belirgin farklar var. Günümüzde ürünleri ve hizmetleri keşfetme süresi çok kısaldı. Yeni keşif adetleri de hızla artıyor."

Lüks otomobilde fazla kilometre yapılmadan satışa sunulmuş otomobil alternatiflerinin arttığını aktaran Audrive Marka Direktörü, şöyle devam etti:

"Özellikle rekabetin çok yoğunlaşması ile her markada çıkan yeni ürünler insanlarda merak uyandırıyor. Bu doğrultuda otomobiller de kilometre ve kondisyonları iyi seviyede iken daha hızlı bir şekilde el değiştirmeye başladı. Tüketicilerin sahip olmaktan ziyade deneyim yaşama istekleri doğrultusunda çeşitli kiralama alternatifleri türedi. Bu doğrultuda kullanılan ve kiralamadan dönen araçlar da ikinci el pazarına dinamizm getiriyor. Özellikle lüks otomobil tarafında yeni deneyim yaşama isteği nispeten daha yüksek. Audrive olarak ikinci el Audi araçlar ile müşterilerimize yeni deneyimler sunmayı amaçlıyoruz."

İkinci elde güvenin önemli olduğunu vurgulayan Kavas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Otomobille ilgili plaka, şasi numaralarına, distribütör garanti durumu, muayene geçerlilik tarihi, yetkili servis bakım geçmişi, TRAMER ve tüm bilgilere www.audrive.com.tr adresinden rahatlıkla ulaşılabildiğini "360 derece ekspertiz modülü ile boya kaporta ekspertizi şeffaf bir şekilde görüntülenebiliyor. Audrive'da tüm araçları kapalı alanda görme, cafede keyifli vakit geçirme ve çocuklarımızın oyun alanının tadını çıkarma imkanı bulunmaktadır. Tüm otomobiller yetkili servis bakımları tamamlanmış, muayeneleri yapılmış ve yakıt depoları doldurulmuş olarak teslim ediliyor. İPhone ve iPad uygulamaları yayında olan Audrive, mobil platformlarda da otomobil severlere hizmet vermektedir."