BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

İkinci el oto satışında EFT oyunu

45 bin liralık otomobilini satmaya çalışan işadamı O.A., dolandırıcının EFT kurnazlığını fark edememiş.

Abone ol

Büyükçekmece'de, otomobil satışı sırasında dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Refik E. polis tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüphelinin otomobilini almak için 45 bin liraya anlaştığı O.A.'ya, internet bankacılığı üzerinden yaptığı ileri tarihli EFT'yi gösterdiği, aracın noter satışını aldıktan sonra da sözkonusu EFT'yi iptal ederek dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldü.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran işadamı O.A., 1 hafta önce satmaya çalıştığı sırada otomobilini dolandırıcıya kaptırdığını bildirdi. O.A. ifadesinde, "Otomobilimi satmak için internet üzerindeki bir siteden ilan verdim. İlanda verdiğim iletişim bilgilerinden bana ulaşan bir kişi ile satış konusunda anlaştık. Notere gittiğimiz sırada, internet bankacılığı üzerinden benim hesaba yönelik yaptığı 45 bin liralık EFT emrini gösterdi. Ben de para hesabıma yatmıştır diye de, noterde satışa imza attım. Ancak daha sonra hesaplarımı kontrol ettiğimde bu paranın yatmadığını fark ettim" dedi.

Savcılığın talimatı üzerine Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği'nce olayla ilgili çalışma başlatıldı. Çalışmada, noter satışı sırasında gerçek kimliğini kullandığı belirlenen şüphelinin evine baskın düzenlendi. Şüpheli Refik E.(44) gözaltına alınırken dolandırıldığı iddia edilen otomobil de evin önünde bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Refik E. suçlamaları kabul etmeyerek çelişkili ifadeler verdi.

Refik E.'nin banka hesaplarında yapılan incelemede, dolandırıldığı ileri sürülen otomobilin noter satışı sırasında 45 bin liralık ileri tarihli EFT emri verdiği, bir süre sonra da sözkonusu EFT emrini iptal ettiği belirlendi.

Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Büyükçekmece adliyesine sevk edilen Refik E. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer, otomobil satışı sırasındaki benzer dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirdi. Yetkililer, otomobil satışı yapan vatandaşların, parayı ellerine almadan veya banka hesaplarında görmeden noter satışına imza atmamalarını istedi.