BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  DÜNYA

Koç’tan demokratikleşme eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, demokratikleşme paketine ilişkin muhalefetin bundan net bilgisi olmadığını söyleyere...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, demokratikleşme paketine ilişkin muhalefetin bundan net bilgisi olmadığını söyleyerek, "Gerçek demokratikleşmeyi herkes bekliyor ama ihtiyaca binaen demokratikleşme yapılıyor" dedi.
CHP MYK toplantısının dün uzun sürmesi nedeniyle ertelenen basın toplantısı, bugün Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç tarafından gerçekleşti. Dünkü toplantıda ekonomi ve dış politikayla ilgili gelişmeler ve demokratikleşme paketi ile toplumsal olaylara dair son gelişmelerin ele alındığını belirten Koç, anayasa tartışmalarının hala devam ettiğini, bu konuda bazı noktalarda açıklama yapacağını ve seçim sistemi hakkında çalışmaları anlattı.

“TÜRKİYE EĞİTİM ALANINDA ÇOK CİDDİ BİR KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR”
Eğitimle ilgili gelişmelerin son haftalarda oldukça önemli bir noktaya ulaştığını kaydeden Koç, “11 yıl oldu iktidar değişikliği yaşanalı ve bu sürede 5 tane bakan değişti. Beş tanesi de iddialı sözlerle göreve geldiler. Her biri kendi penceresinden bir takım reformlar gerçekleştirdiğini ifade etti fakat sonuca baktığımız zaman Türkiye eğitim alanında çok ciddi bir karanlığa sürükleniyor. 4+4+4 sisteminin ilk yıl uygulanmasının getirdiği sonuçlar, SBS uygulamaları sonucunda normal liselerinde kapanmasıyla 200 bine yakın öğrencinin Anadolu ve fen liseleri dışında zorunlu olarak imam hatip liselerine yönlendirilmesi. Öğretmen açıkları pozitif dallarda. Bütün bunlara baktığımız zaman Milli Eğitim Bakanılığı Türkiye Cumhuriyeti’ni bir bağnazlığa soktuğu görülüyor. AK Parti iktidarı gelecek kuşakları Türkiye’nin kuruluş ilkelerine yabancı, belli noktalarda kodlanmış, pozitif bilimlere uzak, biat eden ve radikal görüşlerin kolay şartlandıracağı kuşak olarak yetiştirmeye çalışıyor. Bunu başbakan kindar ve dindar kuşak olarak açıkladı. Bunun açılımı bu. Hiç kimse inançlarımızın öğretilmesine karşı değil. Bu gidişin sonu ciddi bir ulusal güvenlik sorunudur. Eğitim sistemindeki bu karartma Türkiye’de ulusal güvenlik sorunu oluşturacaktır. Okullarında öldürmek, cihada gitmek öğretileriyle girilir ise bunun sonu nereye varır. Sağlıklı bir şekilde değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı.
Eğitim karabasanından çıkışın iktidar değişikliğiyle olacağını söyleyen Koç, tavırlara karşı tavır koyulması gerektiğini vurguladı.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
Demokratikleşme paketine değinen Koç, muhalefetin bundan net bilgisi olmadığını söyleyerek, “Kimseye danışılmadan meşruiyet dışı taraflarla pazarlık ediliyor kuşkusu açık seçik ortada olan bir paketten söz ediyoruz. Toplantılar gizli. Katılanlar Başbakan ve yakını da olan çekirdek grup. Ana muhatap Türk milleti ve siyasal kurumları değil, terör örgütünün içteki ve dıştaki yönlendiricileri, dekor var birde bu paket hazırlanırken dekorda silah ve terörün rehine aldığı siyaset kurumu. İki taraflı bir çıkar var bir tarafta PKK’nın nihai hedeflerine dönük, diğer tarafta Başbakan’ın yakın dönem siyasi ihtiyaçlarını karşılayacak adı demokratikleşme. Gerçek demokratikleşmeyi herkes bekliyor ama ihtiyaca binaen demokratikleşme yapılıyor. Bu işin sonu nereye gidiyor diye soran koca bir millet var. ihtiyaç ne kadarsa o kadarsa demokratikleşme, özeti seçimlere kadar sürecek bir demokratlık gömleği giymek” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)