BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.424,55
HABER /  GÜNCEL

35 yaşındaki Nuray'ın tek hayali

Cinsiyeti kadın hayat tarzı erkek. Yaşadığı zorlukları anlatan Nuray K., hayalini açıkladı.

Abone ol

BOLU'da oturan, kendisini erkek gibi hisseden 35 yaşındaki Nuray K., babasından miras kalan tarlayı satarak göğüslerini aldırdı.

TEK İSTEĞİ MAVİ NÜFUS CÜZDANINA KAVUŞMAK

Hayatına yön vermek istediğini söyleyen Nuray K., "Kendimi hiç kadın gibi hissetmedim. Cinsiyetim kadın ama hayat tarzım ve görünüşüm erkek. Bu yüzden ne iş bulabiliyor, ne de evlenebiliyorum. Tek isteğim ameliyat olup, mavi nüfus cüzdanına kavuşmak. Çok maliyetli bir operasyon ve ben de bunu yapacak para yok" dedi.

Doğancı Mahallesi'nde oturan Nuray K., çocukluğundan bu yana kendisini erkek gibi hissedince, erkek gibi yaşamaya başladı. İlkokula başladığında kız öğrencilere etekli forma giydirdikleri için okulu bırakan Nuray K., hiçbir zaman kadın kıyafetleri giymediğini söyledi.

Pembe renkli nüfus cüzdanı olan ve erkek gibi yaşayan Nuray K., babasından miras kalan 1 dönüm arsayı geçen yıl 10 bin TL'ye sattı bu parayla ameliyat olup göğüslerini aldırdı. Nuray K.'yı bazı akrabaları da erkek gibi hayatını sürdürdüğü için reddetti. Görünüşü nedeniyle iş bulamayan Nuray K., trafik ekiplerine ehliyetini gösterdiğinde karşılaştığı sıkıntılardan dolayı da otomobilini satmak zorunda kaldı. Annesiyle birlikte yaşayan Nuray K., ameliyat olup mavi nüfus cüzdanını eline almanın hayalini kurduğunu söyledi.

"KENDİMİ HİÇ KADIN GİBİ HİSSETMEDİM"

Kendisini her zaman erkek gibi hissettiğini belirten Nuray K., şöyle dedi:

"İlkokulda etekli forma giydiriyorlar diye okulu bıraktım ve ilkokul ile ortaokulu dışarıdan okudum. Cinsiyetim kadın ama hayat tarzım ve görünüşüm erkek. Bu yüzden ne iş bulabiliyor, ne evlenebiliyorum. Hayatımda hiçbir erkeğe ilgi duymadım. Bunu denemeye çalıştım ama bir türlü olmadı. Çevremdeki arkadaşlarım da hep erkek. Attığım her adımda içinde bulunduğum durum yüzünden hep zorluklar yaşıyorum."

AMELİYAT İÇİN YARDIM İSTEDİ

Nuray K., babasından kendisine miras kalan tarlayı satarak göğüslerini aldırdığını belirterek, "Küçükte olsa göğüslerim vardı ve onu ameliyatla aldırdım. Elimdeki son parayı da ona harcadım. Şu an tek isteğim ameliyat olup mavi nüfus cüzdanına kavuşmak. Bunun için yardıma ihtiyacım var. Çok maliyetli bir operasyon ve bende bunu yapacak para yok. Tek hayalim bu. Bana bir günlüğü de olsa mavi nüfus cüzdanı versinler ertesi gün öleyim. Başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

KENT MERKEZİNDE TUVALETE GİTTİĞİNDE SORUN YAŞIYOR

Görünüşü ve cinsiyeti nedeniyle başına gelen ilginç olayları da anlatan Nuray K., şunları söyledi:

"Kent merkezine tuvalet ihtiyacı için bir yere gittiğimde dahi sorun yaşıyorum. Bayanlar tuvaletine girmek istediğimde sıkıntı yaşıyorum. İçeriye girdiğimde bayanlar rahatsız oluyor. Erkekler tuvaletine gitmek istesem bu kez acaba tanıdık birileri beni görür ve yanlış anlar mı diye korkuyorum. Trafik polisleri aracımı çeviriyor, ehliyetimi veriyorum sonrasında bana inanmayıp nüfus cüzdanımı istiyorlar. Hayatın her alanında sorun yaşıyorum. Bir an önce hayatıma yön vermek istiyorum."