BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Yaralı japon turist ülkesine gönderildi

Nevşehir’de uğradığı saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan kadın Japon turist Hoshie Teramatsu, Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla Toky...

Abone ol

Nevşehir’de uğradığı saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan kadın Japon turist Hoshie Teramatsu, Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla Tokyo’ya gönderildi.
Nevşehir’in Göreme ilçesinde bulunan Zemi Vadisi’nde meydana gelen olayda Japon turistler Mai Kuriharac (22) ve Hoshie Teramatsu (22) kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıda Mai Kuriharac aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybederken, Hoshie Teramatsu ise ağır yaralı olarak Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde olayın katil zanlısı F.U. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Yaklaşık 10 gündür Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Hoshie Teramatsu, devlet hastanesinden ambulansla Kapadokya Tuzköy Havaalanı’na getirildi. Teramatsu, uzman doktor, hemşire ve sağlık personellerinin de bulunduğu hava ambulansıyla Tokyo’ya gönderildi.
(İHA)