BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki subaya ait harddiskler silindi

Arınç'a suikast iddiasından gözaltına alınan albay ve binbaşının ofislerinde yapılan incelemelerde önemli bilgilere ulaşıldı

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast iddilarıyla ilgili gözaltına alınan Albay E.Y.B ve Binbaşı İ.G.'nin, Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki ofislerinde kullandıkları bilgisayar harddisklerinin silindiği ortaya çıktı!

KIRINTILARI TESPİT EDİLDİ

Arınç'ın evinin yakınlarında yakalanan tam 6 gün sonra gözaltına alınan Albay E.Y.B ve Binbaşı İ.G.'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığı'ndaki odalarında kullandıkları bilgisayarların harddisklerinin silindiği tespit edildi.

Yapılan kriminal incelemede bilgisayar harddisklerinin silinmesinde kullanılan programın "kırıntı"ları tespit edildi.

KRİTİK 6 GÜN

11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan ve soruşturmayı yürüten Sözel Yetkili Savcı Mustafa Bilgili iki subayın Arınç'ın evinin yakınlarında yakalanmasından tam bir hafta sonra Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığı'nda arama yapmaya başladı.

19 Aralık cumartesi günü gece yarısı yakalanan iki subayla ilk etapta gözaltı kararı çıkartılmamışkı. İki subayın da aralarında bulunduğu 8 subayla ilgili gözaltı kararı 25 Aralık cuma gecesi yapılan ilk arama sonrasında alınmıştı. Genelkurmay Başkanlığı 8 subayın gözaltına alındığını ise 26 Aralık cumartesi günü yaptığı açıklamayla duyurmuştu. (Sabah)