BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,71
ALTIN 2.451,75
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırlı işadamlarından tepki

Erdoğan'ın, "Diyarbakırlı işadamları buraya yatırım yapmıyor" eleştirisinin ardından Diyarbakırlı işadamlarından sert tepki geldi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakırlı işadamlarına sert çıkarak, “Diyarbakırlı işadamları buraya yatırım yapmıyor” eleştirisinin ardından gözler Diyarbakırlı işadamlarına çevrildi.

Önceki akşam Diyarbakırspor’u destek gecesine katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Diyarbakır’ın çok güçlü işadamları var. Ancak ne Diyarbakır’a yatırım yapıyorlar ne de Diyarbakırspor’a sahip çıkıyorlar. Ben kendilerine söylüyorum git Allah için bir tane yatırımı da Diyarbakır’a yap. Yani yap be... Ama yapmıyorlar. Yapmaları lazım. Ele ele vermemiz lazım” dedi.

Başbakan’ın bu sözlerine ilk tepki Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl’dan geldi. Akyıl, çok sayıda ünlü işadamının Diyarbakırlı olduğunu belirterek, hiçbirinin burada yatırımının bulunmadığına dikkat çekti.

GELİN YATIRIM YAPIN DEMEKLE OLMAZ

 Ancak Akyıl, Başbakan’ın “Gelin yatırın yapın” demesiyle bu işin olmayacağını vurgulayarak, “Bu işadamları neden gelip yatırım yapmıyor. Nedenine bakmak lazım. Zamanında buraya yatırım yapan işadamları oldu. Ama bir yandan PKK bir yandan Ergenekon bunları bitirdi. Yatırım yapılacak ortam sağlanmadan gelin yapın demek olmaz. Niye gelsin. Onca parayı niye riske atsın?” diye konuştu.

Yatırımcıların gelebilmesi için buranın güvenilir bir yer haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Akyıl, ardından da ekonomik olarak bir cazibe merkezi yaratılması gerektiğine vurgu yaptı.

Diyarbakırlı işadamı denilince, kamuoyunun tanıdığı birçok ünlü ismin akla geldiğini aktaran Fahrettin Akyıl, bunların başını Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Mehmet Ali Altındağ, Ceylanlar, Tatlıcılar’ın çektiğini açıkladı. Birçok işi bulunan Aziz Yıldırım’ın, Mehmet Ali Altındağ’ın ve Ceylanlar’ın Diyarbakır’da herhangi bir yatırımı olmadığını kaydetti.