BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  POLİTİKA

Şenerden AK Partiye ağır sözler

Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün sektörleri yabancılaştırarak Türkiye'yi ekonomik olarak çökerttiğini dile getirdi.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün sektörleri yabancılaştırarak Türkiye’yi ekonomik olarak çökerttiğini dile getirerek, TEKEL işçilerinin çektiği çileyi ve ıstırabı anlamayan Başbakan Erdoğan ve iktidarın yanlış politikalar izlediğini söyledi.

14 gündür özlük haklarıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçmek için eylem yapan TEKEL işçilerine ziyaretler sürüyor. Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, işçilere seslenerek, yanında getirdiği bir kasa limonu işçilere dağıtarak biber gazı için en etkili ilaç olduğunu söyledi.

TP Genel Başkanı Şener, özelleştirme ve yabancılaştırma politikalarının baştan sona yanlış olduğunu ifade ederek, kendisinin bu iktidarın özelleştirme ve yabancılaştırmalarının hiçbirinin altına imza atmadığını kaydetti. TP Genel Başkanı Şener, Özelleştirme İdaresi kendi bakanlığına bağlıyken, Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Yüksek Planlama Kurulu üyesi olarak Galataport ihalesini, Cumhuriyet tarihinin en büyük imar rantını reddettiğini anımsattı. Şener, uluslararası sermayenin çıkarlarına uygun bir ekonomi modelinin Türkiye’ye dayatan başka bir iktidar olamayacağını ileri sürdü.

TP Genel Başkanı Şener, işçilerin değil, Başbakan Erdoğan’ın tavrının ideolojik olduğunu dile getirdi. Şener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ideolojik tavır, ululararası sermayenin ideolojisidir. Başbakan diyor ki; ‘Dünya küreselleşmiştir, sınırların anlamı kalmamıştır. İsteyen istediği ülkeye girer.’ Böyle bir anlayış hiçbir ülkede yoktur. Sadece bu başbakan ve bu hükümet ne buluyorsa yabancılara satıyor" dedi.

HÜKÜMET NE BULURSA SATIYOR

Bankaların, telekomun TEKEL’in, stratejik kurumların yabancılaştırıldığını ifade eden TP lideri Şener, Ziraat Bankası ve Halkbankası’nın, otoyolların, köprülerin ve Milli Piyango İdaresi’nin, Hidroelektrik Sanrallerin de satışa çıkarılacağının ilan edildiğini anımsattı. Başbakan Erdoğan’ın bütün sektörleri yabancılaştırarak Türkiye’yi ekonomik olarak çökerttiğini dile getirdi. TEKEL işçilerinin çektiği çileyi ve ıstırabı anlamayan Başbakan Erdoğan ve iktidarın yanlış politikalar izlediğini söyleyen TP Genel Başkanı Şener, Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’yi pazarlıyorum” sözüne atıfta bulundu.

BU BAŞBAKANLA EKONOMİ DÜZELMEZ

Şener, gece gündüz Türkiye’nin pazarlandığının altını çizerek, TEKEL’in önce yabancılara satıldığını sonra kapatıldığını belirtti. Kendi ülkesini perişan eden bir iktidar olduğunu savunan TP Genel Başkanı Şener, “Bu Başkanla ekonominin düzelmesi mümkün değil” dedi.

Türkiye’nin yüzde 8.4 küçüldüğünü söyleyen TP Genel Başkanı krizin başladığı Amerika’da işsizliğin yüzde 9 resmi rakamlarla Türkiye’de ise yüzde 15 olduğunu kaydetti. Türkiye’de gerçek işsizliğin yüzde 30 olduğunu vurgulayan TP Genel Başkanı Şener, işsizliğin sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın ekonomiden bahsederken, kendi ekonomisinden söz ettiğini ifade eden TP Genel Başkanı Şener, Başbakan ve etrafının bu ülkeyi güllük gülistanlık zannettiklerini ileri sürdü. Şener, “Bu ülkeyi yiyip bitiriyorlar” diye konuştu.