BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hz. Süleymannın Güç Simsarları

Modern dünyayı şekillendirmiş olan gizli topluluk ile ilgili şu ana kadar yazılmış en kapsamlı ve en ilgi çekici kitap.

Abone ol

Yayımlandığı yıl en çok satanlarda uzun zaman listenin başına yerleşmiş, uluslararası boyutta en çok satanlar listesine girmiş ve dünya çapında bir milyondan fazla satmış olan Hiram’ın Anahtarı’nın (The Hiram Key) yazarlarından, yine liste başı olmaya aday başka bir kitap.

Masonluğun arkasındaki kadim mirası gün ışığına çıkaran bir kitap olmakla birlikte Hiram’ın Anahtarı, verdiği yanıtlardan çok gündeme, daha fazla sorular getirmiştir.

Hz. Süleyman’nın Güç Simsarları Masonluk, Kilise ve Illuminati’nin Sırları, Masonik ayine göre Kral Süleyman tarafından kurulmuş olan eski bir ruhban sınıfının ilerleyişinin parçalarını bir araya getirmek amacıyla çok daha derinlemesine ve geniş çapta bir araştırmaya dayanılarak, kafalarda oluşan sorulara yanıt da vermek amacıyla yazılmıştır.

Esrarengiz sembolleri, gizli ayinleri ve son derece karmaşık görünen hiyerarşisi ile Masonluk, yüzyıllar boyunca dış dünyanın merakını cezp etmiştir.

Konuyla ilgili merak edilen olayları aydınlığa kavuşturan bu kitapta deneyimli iki araştırmacı olan Christopher Knight ve Alan Butler, günümüz Masonlarının, gizlilik içinde davranmaya zorlanmış olan eski bir papazlığın ruhani nesilleri olduklarını ortaya koyuyor. Ki bu papazlar gelecek olan Mesih’in doğumunu kehanette bulunmuştur ve Hz. İsa da misyonlarının bir parçasıdır.

Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesinden hemen sonra Romalılar tarafından yürütülen bir soykırım programıyla neredeyse silinip yok olmuşken; sonra, Feodal Avrupa’da din karşıtı olarak adlandırılmadan ve yeraltına inmeye zorlanmadan önce, büyüyüp eşi benzeri olmayan bir güç elde ettiler. Ama durdurulamadılar, büyümeye, gizlice çalışmaya devam ettiler, bazen kurumları yıkarak ve asla isim vermeden, amaçlarını gerçekleştirmek için gereken her şeyi yaptılar.

Hz. Süleyman’ın Güç Simsarları Masonluk, Kilise ve Illuminati’nin Sırları, Alan ve Butler ve Christopher Knight’ın on yıldır devam eden bir araştırmanın sonuncunda yazdıkları üçüncü kitaptır.

Dünyayı değiştirmeyi amaçlayan Kudüslü süper-papazlar grubunun baştan sona bütün hikâyesini anlatmak için kitap, 3000 yıl öncesinden başlamaktadır. Masonik ayine göre Kral Süleyman tarafından kurulmuş olan eski bir ruhban sınıfının ilerleyişinin parçalarını bir araya getirmek amacıyla adım adım ilerlemektedir.

Shekinah adını verdikleri parlak bir yıldızın hareketleri ile ilgili sır taşıyan insanlar, neredeyse Yahudi mezhebi içinde bir mezhepti. Bu parlak astronomik mucize, kendisine adanan Süleyman’ın Tapınağı’nın bulunduğu Kudüs’ün gökyüzünde şafaktan hemen önce ışıklarını saçar ve tekrar büyük olayları müjdeleyen hayırlı zamanlarda ortaya çıkardı.

Bu gizli güç simsarlarının – ki onlara ‘Star Aileleri’ diyoruz – işareti, (Kudüs’ün enlemini astronomik terimlerle izah eden) altı uçlu bir yıldız meydana getirmek için birbiri üzerine binmiş iki eşkenar üçgendir.
Star Ailelerinin bu sembolü, dış dünyanın uzun süre bilgisi dışında kaldı, ta ki Avrupa ordularının, Star Ailesi’nin etkisiyle, ailelerin asırlar önce Roma hâkimiyeti altındayken sürüldüğü Kudüs’e yürüyüp kutsal şehri Müslümanların elinden aldıkları güne kadar. O zamanlar, Star Ailelerinin askeri kanadı – Tapınak Şövalyeleri – bu sembolü kullanırlardı. Bugün sembol Masonluk için önemli bir imgedir ve İsrail Hükümeti tarafından benimsenmiştir.

Hz. Süleyman’ın Güç Simsarları’nın Roma Katolik Kilisesi’nin ve ulusal hükümetlerin içine sızarak Batı dünyasının gelişmesini doğrudan nasıl etkilediğini ve Süleyman’ın Kudüs’teki Tapınağı’ndan George W Bush’un Washington D.C.’deki Beyaz Sarayı’na kadar gözü pek ve nefes kesici bir güç savaşını gözler önüne sermektedir.

Kitapla ilgili detaylar.