BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TSK istemeseydi orada olay çıkardı

Paşa, bir konuştu pir konuştu! Peki, asker aratmak istemeseydi ne olurdu? Cevabını o komutanlıktan sorumlu Paşa anlattı!

Abone ol

Özel Kuvvetler Komutanlığı emekli olmadan önce ona bağlıydı. İşte o odayı avcu gibi bilen bir kaç komutandan biri olan Genelkurmay İkinci Başkanı Emekli Org. Edip Başer, suikast iddiasıyla arama yapılan o komutanlıktaki kozmik odayı anlattı.

İşte Org. Başer'in Kanal D Haber'de yayınlanan zehir gibi sözleri;

"KOZMİK ODA DEVLETİN YATAK ODASIDIR"

Aslında devletin yatak odasıdır kozmik oda. O oda aslında devletin diğer kurumlarında da var. Örneğin Dışişleri Bakanlığı'nda da var kozmik oda. Bu kozmik oda, devletin çok önemli sırları; dost olmayanların ellerine geçmesi halinde, bu ülkenin güvenliği açısından çok önemli yaşamsal derecede önemli zaafiyet doğuracak, sakıncalar oluşturacak bilgi ve belgelerin gizlendiği, saklandığı muhafaza edildiği yerdir.

"KAPILAR ÖZEL ŞİFRELERLE AÇILIR"

Bu bürolar özel donanımlıdır. Bunların duvarları dahil hepsi özel yapımdır daha doğrusu özel olarak güçlendirilmiştir. Kapıları özel olarak şifrelenmiştir. Elektronik olur veya parmak ve göz gibi izlerle giriş yapılır. Genelkurmay'da yargıya olan hukuka olan saygısından dolayı buna müsade etmiştir.

"İSTEMESEYDİ TATSIZ OLAYLAR ÇIKARDI"

Türk Silahlı Kuvvetler, bunu onur kırıcı bir hareket olarak görseydi, orada çok tatsız olayların olması muhtemeldi diyebiliriz.

Gerçeğe yakın tatbikatlar, eğitimler yapma mecburiyetleri vardır. Özel bir eğitim vardı diyebilirdim ancak Genelkurmay öbür türlü açıkladığı için öyle olabilirdi diyebilirdim.

"BU VATANA İHANETTİR"

Kroki çok komik geldi hala da öyle diyebilirim. Dedim ki ülkemizin milletimizin değerleri var. Bu değerleri korumakla görevli devletin kurumları var. Bu kurumların en başında hukuk kurumu gelir, yargı kurumu gelir. Ondan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri gelir. Ben şunu söyledim, bu kurumlara tutarsız, dayanıksız biçimde yıpratmaya çalışmak büyük ihanettir dedim. Böyle bir çabanın varlığını seziyorum, varlığından endişe ediyorum hemde çok endişe ediyorum.