BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.388,53
HABER /  GÜNCEL

İki parti Ahmet Altan'ı 'meczup' etti

AK Parti ile CHP'nin söylemlerindeki tutarsızlığın kendisini delirttiğini belirten Ahmet Altan 'Bu durum aklımı başımdan alıyor beni meczupa çeviriyor' dedi

Abone ol

AK Partiye verdiği destekle bilinen Ahmet Altan son zamanlarda Başbakan Tayyip Erdoğan'la yaptığı kavgayla gündemde. Altan, CHP ile AK Parti'in tavırlarının aklını başından alıp kendisini meczupa cevirdiğini yazdı.

Peki bu iki parti Ahmet Altan'ı neden bu kadar çıldırttı?

-Biliyor musunuz, bazen galiba deliriyorum diye düşünüyorum, bu ülke aklımı başımdan alıp beni bir meczuba çeviriyor.
AKP ile CHP'nin şike yaptıklarından şüpheleniyorum çünkü.
Tamam, bu şüphe delice ama bu iki partinin yaptıkları akıllıca mı?
Bir bakın yaptıklarına.
Mantıksal bir tutarlılığı var mı?

Ahmet Altan, AK Parti'nin referandumdaki söylemlerinden saptığını ve yüzde 58 oy aldığı referandum yerine yüzde 20 kaybederek MHP'den yüzde 3 almayı hedeflediğini yazdı.

(...)
-AKP, referandumdaki vaatlerini seçim için tekrarlasa, referandumda "evet" diyen yüzde eli sekiz AKP'ye neden oy vermesin?
Denenmiş, yüzde elli sekiz taraftar toplamış bir politika var ortada.
Ve, AKP o politikayı terk ediyor.
Neden?
O yüzde elli sekizin en aşağı yüzde yirmilik bir bölümünü kendinden uzaklaştırıp, buna karşılık milliyetçi politikalarla MHP'den yüzde üç oy koparacakmış.
Bunun mantığını anlayabilen var mı?

Heykel, içki, dizi eleştirilerini de gündeme getiren Ahmet Altan, " Seçimde hiçbir getirişi olmayacak, "heykel, dizi, içki" gibi tuhaflıkların peşine düşüyor. Bu açıklamalar nasıl bir sonuç yaratıyor? AKP'ye referandumda destek veren yüzde elli sekizin önemli bir kısmı AKP'den uzaklaşıyor." tesbitinde bulundu.

AK PARTİ CHP'YE İYİLİK YAPIYOR

CHP'nen Ergenekon savunuculuğunu eleştiren Altan,CHP'nin durumu ile ise şu tesbitleri yaptı:
"AKP bizim hayatımıza karışacak, aklını sekse, içkiye takıp şehirlerde hayatı bize zehir edecek" korkusuyla CHP'ye sığınmaya karar veriyor. Ana muhalefet partisi seçimde, kendi politikalarının yarattığı ümitle değil, AKP'nin yarattığı korkuyla oy alacak.
AKP, CHP'ye böyle bir iyilik yaparken, CHP ne yapıyor?

Ergenekon'a, Balyoz'a, darbeye sahip çıkan konuşmalara başlıyor.
Ne oluyor o zaman?
AKP'yi eleştirmeye hatta bu partiden uzaklaşmaya hazırlanan birçok insan, "tamam AKP tuhaflıklar yapıyor ama bu CHP oylarını arttırırsa, bir de iktidara gelirse yeniden askerî vesayeti kuracak, Ergenekoncuları serbest bırakacak, faili meçhuller, darbe hazırlıkları hortlayacak" korkusuna kapılıp yeniden AKP'nin yanına dönüyor ve eleştirilerini de azaltmayı düşünüyor.

İKİ PARTİ DE KORKU YARATIYOR

Bu iki parti de, son açıklamalarıyla bir "ümit" yaratmak yerine "korku" yaratıyorlar.
Ortalık korkan seçmenlerle dolu.
"AKP içkiyi yasaklayacak" lafı AKP'ye bugün alacağından daha fazla oy sağlamaz ama CHP'ye ciddi oy sağlar, aynı şekilde Ergenekon'a sahip çıkmak CHP'ye bugün alacağından fazla oy sağlamaz ama AKP'ye oy sağlar.

Şimdi bana mantıklı bir biçimde bu iki partiniı izlediği bu politikaların nedenlerini açıklayabilecek kimse var mı?
(..)
Biri bana, bu iki partinin politikalarının nedenlerini açıklasa da, bu yaşımda durduk yerde mahallenin meczubu durumuna düşmesem.
Var mı bunu açıklayacak bir yiğit?