BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

İki kardeş farklı partilerden aday

Hakkari'de Ak Parti adayı Dr. Rüstem Zeydan, HDP'den aday olan kardeşi Abdullah Zeydan ile yarışacak.

Abone ol

Milletvekili listelerinde ilginç tesadüfler ve tezatlar yaşanıyor. Aynı aileden iki kişi, aynı ilden farklı partilerden aday oldu. Hakkari'de Ak Parti adayı Dr. Rüstem Zeydan, HDP'den aday olan kardeşi Abdullah Zeydan ile yarışacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari’den Zeydan ailesinden Abdullah Zeydan’ı 3’üncü sıradan aday gösterdi.

AK Parti ise Hakkari'de aynı aileden Rüstem Zeydan’ı aday gösterdi. Daha önce de AK Parti’den milletvekili olan Rüstem Zeydan, Hakkari 2’inci sıradan aday oldu.

İki kardeşin ayrı partilerden aday oluşu ait oldukları Hakkari'nin en büyük aşiretlerinden Pinyaniş Aşireti'ni de ikiye böldü. Daha önce tamamı AK Partili olan Zeydan ailesinin büyük bir bölümü Abdullah Zeydan’ın HDP’ye geçmesi ile HDP’ye kaymıştı. AK Parti’den 23. Dönem Hakkari Milletvekilliği yapan Rüstem Zeydan, kardeşi ve ailesinin bir bölümünün HDP’ye geçmesinin ardından bir açıklama yapmış ve AK Parti’den siyasi hayatını sürdüreceğini, bir sonraki seçimde aday olacağını ilan etmişti.

Hakkari 3 milletvekili çıkarıyor. Hakkari’nin mevcut 3 milletvekili de HDP’den.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA AİLELER AK PARTİ İLE HDP ARASINDA KALDI

Doğu ve Güneydoğu’daki aileler arasında farklı partileri tercih eden başka isimler de var. Bitlis'te de eski Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı AKP’den, ağabeyi Mehmet Celadet Gaydalı ise HDP’den aday gösterildi. Şırnak'ta da Birlik ailesinden iki partide iki aday yer aldı. Rizgin Birlik AKP’den, Leyla Birlik ise HDP’den aday gösterildi.