BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki firmaya başörtüsü protestosu

Kadın görevlilerin başörtülü şekilde çalışması ve stantta görev yapmasını engellendiği iddia edilen iki firma, Başkent'te protesto edildi.

Abone ol

Dikimevi Ankaray metro istasyonu çıkışında toplanan Ankara inanç özgürlüğü platformuna mensup bir grup, başörtülülere çalışma yasağı uyguladıkları iddia edilen marketin Dikimevi Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan İHH Ankara Şubesi Üyesi Serkan Codal, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla rahat bir nefes aldığını düşünen Müslümanların özel sektörde bazı baskılara maruz kaldığını belirtti.

Codal, sözkonusu firmaların başörtüsünü yasağının sınırlarını daha da genişleterek markete ait her türlü alanda, başörtülü olarak yapılan tanıtım veya yardım stantlarına dahi izin vermediklerini savundu.

Anayasa'nın 24. maddesine göre bu uygulamanın suç teşkil ettiğini belirten Codal, şunları kaydetti:

''Başörtülü, sakallı, namaz kılan ve oruç tutan kişilerin müşteri olarak firmalarına gelmelerinde beis görmeyen CarrefourSa ile Aras Kargo'nun Ramazan ve kurban dönemindeki kampanya ve reklamlarında bu isimleri kullanmaktan imtina etmemeleri, bu kurumların ne denli prensipli ve ahlaklı olduklarını ortaya koyan en somut örnektir.''

Codal, ayrımcı tutumları nedeniyle tüketicilerin adı geçen iki firmayı boykot ederek alışveriş yapmamalarını istedi.