BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de onlarca yolcu yollara saçıldı

İzmir'de, kontrolsüz şekilde sağ şeritten sol şeride geçtiği ileri sürülen otomobil çarptığı iki ayrı servis minibüsünden birini yoldan çıkardı.

Abone ol

Orta şeridi aşarak alt yola uçan servis minibüsü karşıdan gelen hafif ticari araca çarptıktan sonra yan yattı.  Kazada 17 kişi kişi yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Can pazarının yaşandığı kaza, bugün saat 07.30 sıralarında, Yeşildere yolu üzerinde meydana geldi. Konak'tan Karabağlar yönüne giden Hayim Gülyüz yönetimindeki otomobil, iddiaya göre, kontrolsüz bir şekilde sağ şeritten sol şeride geçmeye çalıştı. Orta şeritte giden Ramazan Toraman (44) yönetimindeki servis minibüsünü sıyıran otomobil, İzmir Şehirlerarası Otogarı'ndan aldığı yolcularla sol şeritten ilerleyen evli ve 2 çocuk babası Avni Çobanoğulları (60) yönetimindeki servis minibüsüne yandan çarptı.

YOLCULAR YOLA SAÇILDI

Çarpmanın etkisişle kontrolden çıkan Çobanoğulları'nın kullandığı servis aracı orta refüjü aşıp 2 metre yükseklikten alt yola uçtu. Karşı yönden gelen Ali Demir yönetimindeki hafif ticari araçla karşılıklı çarpışan servis minibüsü yan dönüp durdu. Camları kırılan servis aracındaki yolcular yola saçıldı. Konak yönüne ilerleyen Soner Torun yönetimindeki 35 AP 7893 plakalı otomobil yan dönen servis aracına çarptı, şans eseri yoldaki yaralıları ezmeyen sürücü manevra yapıp güçlükle durabildi.

2'Sİ AĞIR 17 KİŞİ YARALANDI

Hurdaya dönen araçları görenler kazayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Çevre güvenliğini alan polis ekipleri yolu tek şeride indirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu yaralı 17 kişiden emekli polis memuru Hüseyin Öztaş (56) ve Azerbaycan uyruklu öğrenci Nurlan Muhammed Hüseyinov'ı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Necati Güneysu, Melek Güneysu (19) ve Seyfi Ahmet Dumlu'yu (38) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ali Demir (53), Şerif Çetiner (27), Kemal Mercan (38) ve kimliği belirsiz 1 kişiyi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Kübra Turan (19), Hasan Turan (55) Azerbaycan uyruklu öğrenci Elcin Marimanov (19) Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, Mustafa Alkan (64) Ayşe Alkan (65) ve Celalettin Coşkun (52) Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, minibüs şoförü Çobanoğulları ve Nazife Karaca'yı (49) Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öztaş ile Tepecik'e kaldırılan ismi belirsiz kişinin durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından gözaltına alınan Hayim Gülyüz polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, geçen yıl yurtta kalan Ege Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2 sınıf öğrencisi Kübra Turan'ın ev tutmak için bu yıl erkenden babası Hasan Turan ile İzmer'e geldikleri öğrenildi. Ayrıca Azeri uyruklu 2 öğrencinin bu yıl İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yaptıkları ve Ege ile olan ilişiklerini kesmek için yine İzmir'e geldikleri belirtildi.