BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL

İki FETÖ’cü haine bir şok daha!

FETÖ'cü Tuncay Opçin ve Emrullah Uslu hakkında geçtiğimiz günlerde Denizli’de trafik kazası sonucu vefat eden Başsavcı Mustafa Alper için attıkları çirkin tweetler sebebiyle yakalama kararı çıkarıldı.

Abone ol

DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in geçirdiği trafik kazasında vefat etmesi ardından Cumhuriyet Gazetesi'ne ait resmi Twitter hesabı başta olmak üzere bazı sosyal medya hesaplarından çirkin tweetler atılmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi İnternet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, gazetenin resmi Twitter hesabından atılan 'İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti' mesajı ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sabah'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başsavcı'nın vefatı ile ilgili çirkin tweetler paylaşan Fethullahçı Terör Örgütü'nün yöneticileri Tuncay Opçin ve Emrullah Uslu hakkında da soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık başka suçlardan da her yerde aranan iki firari hakkında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini talep etti.

Kararı değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, Tuncay Opçin ve Emrullah Uslu hakkında yakalama kararı çıkarttı. FETÖ/PDY'nin yöneticileri olan iki ismin örgüt lideri Gülen'in bulunduğu ABD'de yaşadıkları biliniyor. İki isim hakkında da çok sayıda yakalama kararı bulunduğu kaydediliyor.