BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,75
HABER /  GÜNCEL

Vladimir Putin'den kritik Türkiye açıklaması

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Türkiye açıklaması geldi. Putin, 'Türkiye ile aynı görüşte olduğunuz çok konu var' dedi.

Abone ol

St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında uluslararası haber ajanslarının yöneticileri ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Türkiye için flaş yorumlar geldi. 

Putin, "Suriye konusunda Türkiye ile aynı görüşte olduğumuz birçok konu var. Türkiye ile kilit konularda anlaşamasaydık ne Suriye'de ateşkes sağlanabilirdi ne de çatışmasızlık bölgeleri anlaşması yapılabilirdi" dedi.

Putin, Suriye'nin bölünme olasılığından endişe duyduklarını belirterek, "Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasında da bazı endişeler oluşuyor. Bu bölgelerin gelecekte Suriye'nin bölünmesinde rol model olmaması lazım. Aksine bu bölgelerin, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve gelecekteki siyasi diyaloğa örnek teşkil etmesi gerekiyor" dedi.

TRUMP İÇTEN BİRİ
Putin, aynı toplantıda, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'içten biri olduğunu, bunun, siyasette nadir rastlanan bir durum olduğunu' söyledi.

PUTİN'DEN PYD/PKK AÇIKLAMASI

Türkiye'nin terör örgütü PYD/PKK konusundaki endişelerini bildiklerini de vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu konularda yapıcı bir çalışma yürütmeye özen gösteriyoruz" dedi.

Rusya'dan son dakika flaş domates kararı