BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.414,25
HABER /  GÜNCEL

İki ayda kaç kadın hastanelik oldu?

Sağlık Bakanlığı kadına yönelik şiddeti kayıt altına almaya başladı. İki ayda hastanelere yapılan başvuru sayısı ürkütücü.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Yapılan eğitim çalışmaları ve devlet nezdindeki projelere rağmen ortaya çıkan kadına yönelik şiddet rakamları ürkütüyor. Sağlık Bakanlığının verilerine göre sadece 2 ayda hastanelere şiddete uğrayan 222 kadın başvuru yaptı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Van Milletvekili Fatmu Kurtulan'ın soru önergesine verdiği yanıtta kadına yönelik şiddete karşı Ekim 2009 itibariyle 31 bin 600 sağlık personelinin eğitildiğini, 2010 yılı ortasına kadar 60 bin sağlık personelinin eğitiminin tamamlanmış olacağını duyurdu.

Bakan Akdağ şiddete uğrayan kadınlardan hastanelere başvuruların sayısıyla ilgili de ilk kez bilgi verdi. Bakan Akdağ'ın verdiği bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü işbirliği ile "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Kayıt Formu" hazırlandı. Eylül ayından itibaren uygulanmaya başlayan form aracılığıyla bildirilen vaka sayısı 222 oldu.

Başlatılan bu çalışma ile ilk kez kadına yönelik şiddet kayıt altına alınıyor. Hastanelerden elde edilen veriler bundan sonra yapılacak planlamalar ve çözüm önerileri için kullanılabilecek.