BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İki afacan kız polisi alarma geçirdi

Okulu kıran 12 yaşlarındaki iki öğrenci öyle bir yalan uydurdu ki, İstanbul polisini alarma geçirdi

Abone ol

Sarıyer’de polisten yardım isteyen öğrenci kıyafetli 12 yaşındaki iki kız çocuğu, maskeli iki şahsın Pendik’ten kendilerini kaçırdığını söyledi. Çocuklar polise, kendilerini bırakan şahısların otomobilinde elleri ve ayakları bağlı bir çocuğun daha bulunduğunu belirtti.

PENDİK'TEN SARİYER'E

Çocukların İstanbul polisini alarma geçiren beyanının yalan olduğu ortaya çıktı.
İddialara göre, Pendik’te ikamet eden ve Çamçeşme İlköğretim Okulu’nda okuyan N.Y. (12) ile C.D. (12) okula gitmek üzere evlerinden çıktı. Okulu asmaya karar veren iki kız çocuğu, halk otobüsüne binerek Sarıyer’e kadar geldi. Paraları biten ve okulu astıkları için ailelerinden korkan çocuklar, panikle ağlamaya başladı. Önce bir akaryakıt istasyonuna sığınan çocuklar, daha sonra yoldan geçmekte olan ekip otosunu durdurdu. 

MASKELİ ŞAHISLAR BİZİ KAÇIRDI 

N.Y. ve C.D. polise, maskeli iki şahsın kendilerini Pendik’ten kaçırdığını söyledi. Tarabya Polis Merkezi’ne götürüler çocuklar, kendilerini kaçıran şahısların otomobilinde elleri ve ayakları bağlı başka bir çocuğun daha bulunduğunu söylemesi üzerine İstanbul polisi alarma geçti. Bütün ekiplerin çocukların ifadeleri doğrultusunda çocuk kaçıran maskeli şahısları aramaya başladı.

FOYALARI ORTAYA ÇIKTI

Tarabya Polis Merkezi’nde tutarsız ifadelerde bulunan iki kız çocuğu, Sarıyer Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü. İstanbul Barosu’ndan görevlendirilen avukat ile psikolog nezaretinde Gasp Büro ve Çocuk Büro Amirliği ekipleri tarafından ifadeleri alındı. Çocukların, okulu astıkları için ailelerinden korktukları ve bu yüzden kaçırılma yalanını uydurdukları anlaşıldı. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla polis ekipleri de hayali şahısları aramayı durdurdu. İşlemlerin ardından N.Y. ve C.D. ailelerine teslim edildi.