BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tunus uçağının sırrı çözülemedi!

İtalya'ya inen Tunus uçağının içinde kim olduğu anlaşılamadı. Paris'e gitmesi beklenen uçak rotasını yine Tunus olarak açıkladı

Abone ol

Tunus'ta göstericilerin kapısına dayanmasıyla birlikte ülkeyi terk ettiği bildirilen Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin de içinde olduğu iddiaları doğrulatılamayan uçak İtalya'dan ayrıldı.
Tunus'tan Paris'e gittiği sırada Sardinya adasına acil iniş yapan Tunus uçağı İtalya'dan ayrıldı. Cagliari kentindeki Elmas Havalimanı'nda yaklaşık 3,5 saat kalan "Private Canadair Cl 600" tipi uçak, TSİ 02.00 dolayında İtalya'yı terk etti. Kartaca Havayolları'na (Cartage Airlines) ait uçağa, İtalya hava sularını terk edene kadar İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait iki savaş uçağının eşlik ettiği de öğrenildi.

Uçağın, uçuş planını Paris yerine, tekrar Tunus'a dönüş olarak beyan etmesi dikkati çekti. Tunus'tan gelen uçak Cagliari'deki Elmas Havalimanı'ndan acil iniş izni istediği sırada nihai destinasyonunu Paris olarak açıklamıştı. Önce teknik arıza gerekçesiyle acil iniş izni isteyen Tunus uçağı, piste inmesinin ardından yakıt ikmali talebinde de bulunmuştu.

Uçakta Zeynelabidin Bin Ali'nin bulunduğu söylentileri İtalyan makamları tarafından yalanlanmıştı. İtalyan yetkililer uçakta "Brezilya uyruklu bir pilot, bir Fransız ve de Tunuslu bir kadın hostes" bulunduğunu belirtmekle yetinmişlerdi.