BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu: Çankaya noteri olmam!

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçilmesi durumunda her önüne geleni imzalamayacağını, Çankaya nöteri olmayacağını söyledi.

Abone ol

CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Erzurum gezisine giderken yolda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı, birbirinden ilginç değerlendirmelerde bulundu.
Seçim logosuna gelen eleştirilerden, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine, seçildiği takdirde nasıl bir yöntem izleyeceğinden, kaç dönem için aday olduğuna kadar bir dizi soruya cevap verdi.

ERDOĞAN VE EKİBİNİN FELEKLERİ ŞAŞTI, DAĞILDILAR

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, sunum toplantısının ilk etkilerinden çok memnun görünürken, Recep Tayyip Erdoğan'ı ve cenahını ima ederek "felekleri şaştı, dağıldılar" dedi.

AK PARTİ KURUCULARINDAN BENİ DESTEKLEYENLER VAR

Ekmeleddin İhsanoğlu, 16 Haziran'da yapılan yüzde 30 sonuçlu ilk anketlerin geçen günlerin ve yapılan yoğun temasların ardından çok yükseldiğini kaydetti. Yüzde 60 oy alacağını tekrarlayan İhsanoğlu, "10 Ağustos, büyük sürprizler getirecek. AKP kurucularından da beni destekleyenler var. Kara propaganda tutmayacak" dedi.

ÜÇ KUTSAL VADEDİYORUZ: KİTAP, BAYRAK VE EKMEK

Logo ve "Ekmek için Ekmeleddin" sloganına yönelik alaycı ifadelere de yanıt veren İhsanoğlu, "Kem söz sahibine aittir. O logo bizim kültürümüzden. 4 şeyi temsil ediyor ekmek. Sevgiyi, saygıyı, birliği, dirliği. Bu değerler ihtiyacımız sonsuzdur. Halka üç kutsal vaat ediyoruz; Kitabımız, Bayrağımız ve Ekmeğimiz. Üç kutsal sembolün etrafında milleti buluşmaya davet ediyoruz" dedi.

MİLLİYETÇİLİK YAPILIR, SÖYLENMEZ!

Ahmet Takan'ın, çözüm süreci, teröristlere af çıkarılıp siyaset yapma hakkı tanınması ve Öcalan'ın affedilmesi adımlarına olur verip vermeyeceği sorusu üzerine İhsanoğlu, "Milli mutabakat önemli. Cumhurbaşkanı halktan alacağı güçle, anayasadan alacağı güçle Türkiye'nin birliğini temsil eder. Şimdi söyleyeceklerimin altını çok kalın çiziyorum; "Milliyetçilik yapılır, söylenmez."

HER ÖNÜME GELENİ İMZALAMAM

"Çankaya noteri olur musunuz,her önünüze geleni imzalar mısınız?" sorusuna "Her önüme geleni imzalamam. Çankaya noteri olmam" cevabı veren İhsanoğlu, seçim barajının yüzde 10 olması için de "Parlamentoda her kesimin temsil edilmesi lazım" dedi.

HEDEFİM TEK 5 YIL GÖREV YAPMAK

"Cumhurbaşkanının iki defa üst üste seçilebilme imkanı var. Sadece 5 yıl için mi yoksa 5+5 için mi yola çıktınız?" sorusuna İhsanoğlu, "Türkiye'nin huzur ülkesi olması lazım. Türk milletinin güven içinde yaşaması lazım. Korku ve gerilimlerden kurtulması lazım. Kendi yolunda itibarlı bir ülke olması lazım. Hedefim 'Yurtta sulh cihanda sulh'mefkuresinin gereği güçlü ve itibarlı Türkiye" karşılığı verdi. "Bu dediklerinizi tek 5 yılda gerçekleştirebilecek misiniz?" sorusu üzerine de "Hedefim tek 5 yıl başka yok. Türkiye önemli bir geçiş safhasından geçiyor. Taşlar yerli yerine oturur. Bu yüce makama layık çok değerli insanlar var Türkiye'de" dedi.