BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan IŞİD'e sert uyarı! SON DAKİKA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta rehin tutulan Türk vatandaşlarını bırakması konusunda IŞİD'i sert bir şekilde uyardı.

Abone ol

Yeşilay Derneği'nin iftarında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) rehineleri bırakması konusunda uyardı. Erdoğan, "Sabrımız tükeniyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Irak'taki rehineler konusuna şunları kaydetti:

SON RADDEYE GELİYOR 

"Rehine kardeşlerimizin bir an önce kurtarılması için, elimizden geleni sabırla takip ediyoruz ama sabrımız artık son raddeye doğru geliyor. Bir Müslüman, bir Müslüman kardeşine böyle bir zulmü yapamaz. Sana herhangi bir saldırısı olmayan, orada büyükelçilikte, başkonsoloslukta görevli olan bu tür insanlara karşı böyle bir şey yapılamaz.

IŞİD'E SESLENİYORUM

Dolayısıyla bu insanlar şu anda çok zor şartlar altında Irak'ta yaşamaya başladılar. Bu zor şartları biz şu anda hissediyoruz. Onun için de buradan IŞİD örgütüne de ayrıca sesleniyoruz. Artık bizim bu vatandaşlarımızı, bu başkonsolosluk görevlilerimizi ki bunların içinde bayanlar var, çocuklar var... Bırakmalarını özellikle istiyoruz. Bunun gereğini yapmaları gerekir. Bunu özellikle hatırlatıyorum. Gündüz de hatırlattım, burada da hatırlatıyorum.