BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İhlas Koleji judoda Avrupa şampiyonu

İhlas Koleji, Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nda 1 Altın ve 1 Bronz madalya kazandı.

Abone ol

Polonya'nın Szczyrk kentinde yapılan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası dün yapılan müsabakalarla sona erdi. Şampiyonada ülkemizi temsil eden İhlas Koleji Judo Spor Kulübü sporcusu Fatma Gülsoy 40. kg'da Avrupa Şampiyonu oldu.

Finale gelene kadar sırasıyla Polonyalı, Fransız ve Rus rakiplerini yenen Gülsoy, finalde karşılaştığı Belçikalı rakibini iponlayarak yenerek ülkemize altın madalya kazandırdı.

Özellikle 2011 yılında göstermiş olduğu başarılarla ön plana çıkan Gülsoy, Avrupa'da kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Rusya'nın Tver kentinde düzenlenen şampiyonada da bronz madalya kazanan Gülsoy, Polonya'daki şampiyonada ülkemizin takım halinde kazandığı iki altın madalyadan birinin altına imzasını attı.

Çevik, Avrupa 3.'sü oldu

Aynı şampiyonaya 57 kg.'da katılan İhlas Koleji öğrencisi Kevser Çevik, üçüncülük maçında Rus rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

İhlas Koleji çatısı altında sporculuk yaşantılarına devam eden Gülsoy ve Çevik başarıları ile bu yıla damga vururken konu hakkında konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç artık iki sporcunun da Avrupa'da kendi yaş kategorilerinde tanınan judocular olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Türkiye'nin judodaki alt yapısının gelişiminde İhlas Koleji'nin de katkılarının yadsınamayacağını belirten Koç, önümüzdeki şampiyonalarda da madalyalar beklediklerinin altını çizdi.