BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,59
HABER /  DÜNYA

İHHden Gazzeye 38 ton yardım

İsrail kıskacındaki Gazze'ye tüm dünyadan yardım yağıyor. Gazze'ye en son İHH, 38 ton insani yardım malzemesi gönderdi.

Abone ol İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, gıda ve ilaçtan oluşan 38 tonluk yardım malzemesini bölgeye ulaştırılmak üzere THY ait kargo uçağı ile Mısır'a gönderildi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Dede, yardım malzemelerinin gönderilmesinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 38 tondan oluşan ilaç ve gıda yardımının kargo uçağı ile Gazze'ye en yakın bölge olan Mısır'ın Aris Havaalanı'na gönderileceğini söyledi.

Gönderilen yardım malzemelerinin tutarının 450 bin YTL civarında olduğunu kaydeden Dede, bölgeye bugüne kadar yaklaşık 1 milyon dolar maddi yardım yapıldığını ifade etti.

Yardım malzemelerinin bölgeye zamanında gönderilmemesi nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını anlatan Dede, Mısır'ın yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için Refah Sınır Kapısı'nı daha uzun süre açık tutması gerektiğini belirtti.

Bölgeye ulaştırılmak üzere 1400 tonluk ilaç ve gıdadan oluşan yardım malzemesinin bir gemi ile Mısır'a gönderme hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Dede, Filistin halkının Türkiye'nin gelen yardımlar dolayısıyla Türk halkına minnettarlığını ifade ettiğini söyledi.

Dede, yardımların kesinlikle bölgeye girdiğini ve bugün giden yardım malzemelerinin de iki gün için Gazze'ye ulaştırılacağını da bildirdi.