BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.393,74
HABER /  GÜNCEL

Ümit Sayına çarpraz sorgu

Ergenekon duruşmaları devam ediyor. Sanık sandalyesinin bugünkü konuğu ise çapraz sorgudaki Ümit Sayın oldu.

Abone ol Ergenekon davasının 36. duruşmasına Silivri Cezaevi'nde devam ediliyor. Sabahki oturumda Doç. Dr. Habip Ümit Sayın'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, Üzeyir Garih ile ilgili belgeleri kendisine hangi gazeteci getirdiğini sorduğu Sayın, "Üzerinden çok zaman geçti. Gazeteciyi hatırlamıyorum. Cumhuriyet gazetesinden olduğunu daha önce söylemiştim" diye cevap verdi. Sayın, üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin telefon görüşmelerinde sıklıkla "darbe"den bahsettiğini sorması üzerine "O konuşmalar hayali ve anlık konuşmalardı. O anki Türkiye'nin genel durumu ve gidişatının yarattığı anlık hislerle yapılmıştır. Şu anda aynı şekilde düşünmüyorum" dedi.

Özese'nin "Yener Yermez'i tanıyor musunuz?" şeklindeki sorusunu ise Sayın, "Tanımıyorum. Bazı sağcı gazetelerde Adli Tıp Kurumu'nda görüştüğüm yazıldı. Ben Adli Tıp Enstitüsü'nde görevliyim. İkisi çok farklı kurumlardır. Yermez'in enstitüye getirilmesi imkansız. Dolayısıyla kendisi ile hiç karşılaşmadım" şeklinde yanıtladı. Sayın, yine Özese'nin

"Kursathareketi.org sitesi ile ilgili olarak neler biliyorsunuz?" sorusuna, "Bu site Yaşar Büyükanıt'a karşı bir siteydi. Bir süre takip ettim. O nedenle bilgisayarımda çıkmıştır. Bu sitede yazılanların karşındayım" diye cevap verdi.

Ümit Sayın'ın çapraz sorgusunun ardından savunmasını yapan avukatı Mehmet Nuri Aytekin, bazı basın yayın organlarında Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili müvekkiline yönelik gerçek dışı itham ve iddialarda bulunulduğunu söyledi. Garih cinayetinden hüküm giyen Yener Yermez'in avukatının aracılığıyla cezaevinden yaptığı bazı açıklamaları olduğunu hatırlatan Aytekin, Yermez'in Adli Tıp Kurumu'nda Ümit Sayın ile görüştüğü ve müvekkilinin kendisine ifadesini değiştirmemesi için para teklif ettiği şeklindeki beyanlarının doğru olmadığını kaydetti.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümü, Ümit Sayın'ın avukatlarından Gönenç Laçin'in savunmasıyla devam edecek.