BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Ihalara canisi kendini uçurumdan attı

Aksaray'ın Ihlara beldesinde baba ve iki kızını öldüren Eyüp Işıktan, polisin tatbikat yaptırdığı sırada kendini uçurumdan ataraka yaşamına son verdi

Abone ol

Ihlara Vadisi'nde baba ve iki kızının öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Eyüp Işıktan, tatbikat sırasında kendini uçurumdan atarak yaşamını yitirdi

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde 18 Ocak 2011'de İsmail Bellikli (42) ile büyük kızı Alime Bellikli (17) evlerinde öldürülmüş olarak, Çiğdem Bellikli (9) ise eve 15 metre uzaklıktaki Ihlara Vadisi'nde uçurumda ölü olarak bulunmuştu.

Olaydan sonra ifadesine başvurulan anne Nezihe Bellikli, köye gelen zeytin satıcılarından zeytin aldığını, parasını ise uzaktan akrabaları olan Eyüp Işıktan'ın kayınvalidesinden 100 lira borç alarak ödediğini belirterek, "Eyüp Işıktan ve oğlu kapımıza gelip parayı istedi.

Ödeyemeyeceğimi söyledim. Eşimle kahvede tartışmışlar. Eyüp Işıktan, eşimle çobanlık yapmıştı, eşimin ondan alacağı vardı. 'Bu paraya ona sayarsın' demiş. Kavga etmişler" dedi. İfadesine başvurulan Eyüp Işıktan (55) serbest bırakıldı.
Çoban Eyüp Işıktan, önceki gün bu kez 19 yaşındaki oğlu Fatih Işıktan ile birlikte gözaltına alındı.

BU AZAPLA YAŞAYAMAM

Baba-oğul sorguda suçlarını itiraf etti. Eyüp Işıktan önceki gece cinayette kullandıkları av tüfeğini attıkları yeri göstermek için Ihlara Vadisi'ne götürüldü. İddiaya göre burada "Allah beni kahretsin, bu azapla daha fazla yaşayamam'' diye bağıran Işıktan, jandarmanın gözü önünde koşarak uçuruma gitti. Bir astsubayın şüpheliyi engellemeye çalıştığı, ancak Işıktan'ın uçurumdan atladığı belirtildi. 70 metre yükseklikten düşen Işıktan olay yerinde hayatını kaybetti. Ekipler sabaha karşı cesedi uçurumdan çıkarttı.

'GECE KEŞİF Mİ YAPILIR?'

Eyüp Işıktan'ın yeğeni Murat Işıktan, "Gece diğer amcam Kadir Işıktan'a vadiye birilerinin düştüğünü söylemişler. Amcam vadiye inerken jandarmaya defalarca kimin düştüğünü sormuş. Söylememişler. Amcam kurtarma çalışmalarına yardım etmiş. Daha sonra kardeşi olduğunu anlamış. Gece keşif mi yapılır? Yapılsa bile belediye başkanına neden haber vermediler" dedi.

Amcasının cinayeti işleyip işlemediğini bilmediklerini söyleyen Işıktan, "Cinayeti amcam işlediyse onun için fazla üzülmem. Çünkü İsmail Bellikli ve kızlarının öldürülmesi çok acı geliyor" diye konuştu. Gözaltında olan Fatih Işıktan'ın sorgusu sürüyor. Güzelyurt Kaymakamı Yavuz Güner, soruşturmanın savcılık tarafından sürdürüldüğünü söyledi.