BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tekirdağ'da okullara kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tekirdağ merkez ve merkeze ilçelerinde okullar bugün için tatil edildi.

Abone ol

Yurdun çeşitli yerleride başlayan kar yağışı Trakya da etkili oluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tekirdağ merkez ve merkeze ilçelerinde yarın okullar bir günlük tatil edildi. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Tekirdağ merkez ve merkez ilçelerinde okulların bir günlük tatil edildiği bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının sıfırın altına düşebileceği, kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceğini duyurdu.

Tekirdağ'da gece saatlerinde belediye ve karayolları ekipleri de kar yağışı nedeniyle alarma geçti. Karayolları ekipleri Tekirdağ-Malkara ile Tekirdağ-Hayrabolu karayolunda bir çok ağır taşıtın yollarda kaldığını çekiciler yardımı ile yolu açtı.

Emniyet güçleri ise Tekirdağ’dan geçip Malkara, Keşan ve Muratlı istikametine gidecek araçların zincirsiz gitmelerine izin vermedi. Karayolları ve belediye ekipleri yollarda aralıksız tuzlama çalışması yaptı.
Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler ise ufak çaplı maddi hasarlı trafik kazalarına neden oldu.

KIRŞEHİR'DE 20 KÖYYOLU KAPANDI

Kırşehir’de etkisini akşam saatlerde artıran kar yağışı devam ediyor. Kırşehir'de 20’ye yakın köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
Akşam saatlerinden itibaren Kırşehir merkez ve ilçelerini etkisi altına alan kar yağışı, ilçelerin köy yollarını kapadı. Özellikle Çiçekdağı- Akçakent ilçeleri arası yolun tamamen kapandı. Bu ilçelere ve merkeze bağlı 20’ye yakın köy yolunun kapandığı öğrenildi. Kapanan köy yolları için greyder ve tuzlama ekipleri sevk edilirken, kapanan köy yolları için ekipler teyakkuza geçti.
Öte yandan herhangi bir doğum ve acil hastalığı riskine karşı 112 özel ekibi ve bir kar temizleme makinesi bekletiliyor.