BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hükümetin doğu yatırımı devam edecek

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün Güneydoğu'ya yatırımı engelleyemeyeceğini ifade etti.

Abone ol

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin Güneydoğu’ya bir çok yatırım yaptığını söyledi. GAP yatırımlarının yüzde 10’un üzerine çıktığını ifade eden Bakan Yılmaz, sağlık alanından ulaşıma kadar bir çok yatırımını bölgeye yapıldığını kaydetti. Yılmaz, “Terör var diye bölgeye yatırımdan vazgeçecek değiliz.” dedi.

Devlet Bakanı Yılmaz, TÜİK salonunda düzenlediği toplantıda, GAP İzleme Değerlendirme Toplantısında önemli kararlar aldıklarını anlattı. Hükümetin Güneydoğu'ya bir çok yatırım yaptığını dile getiren Bakan Yılmaz, GAP yatırımların payının ilk kez yüzde 10'un üzerine çıktığını söyledi. Yılmaz, bölgeye yapılan yatırımları anlatarak sulamadan sağlığa ulaşımdan organik tarıma kadar pek çok yatırımın bölgede yapıldığını anlattı.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, terör yüzünden Güneydoğu’ya yatırımdan vazgeçmeyeceklerini belirtti. Yılmaz şöyle konuştu: “Terörün olduğu ortamda iş adamlarının güven içinde yatırım yapmalarını beklenemez. Hükümet olarak terör var diye yatırımdan vazgeçemeyiz. Yatırımlar arttıkça insanlar daha fazla iş olunca güven ortamı pekişecek. Terör olsun, olmasın o bölgedeki potansiyeli harekete geçirecek. O bölge yük değil, büyük potansiyele sahip. Terörün olduğu yerde ekonomik gelişme etkileniyor. Ekonomik gelişmenin olduğu yerde terör zayıflıyor.”