BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  GÜNCEL

Iğdır'daki operasyonda 5 tutuklama

Iğdır'da terör operasyonu kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 10'u mahkemeye çıkarıldı. Bu kişilerden 5'i terör örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla tutuklandı.

Abone ol

Iğdır'da terör operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 10'u adliyeye çıkarıldı. Bu kişilerden 5'i "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne yardım yataklık" iddiasıyla tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda kent merkezi ve Halfeli beldesinde dün düzenlenen "Şafak-13" operasyonunda gözaltına alınanlardan 10'u işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi hakim karşısına çıkarılan, İsmet S, Mustafa S, Ömer S, Cafer Y. ve İsmail S. "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne yardım yataklık" iddiasıyla tutuklandı. Zanlılardan M.M, A.A, Z.K, H.K. ve A.S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklulardan Mustafa S'nin daha önce terör amaçlı adam öldürmekten tutuklanıp 10 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldığı, cezaevinden çıktıktan sonra yine terör suçu işlediği, İsmet S'nin ise "terör örgütüne yardım yataklık" suçunun yanı sıra "satın alınması suç olan silahları ülkeye sokmak" suçunu işlediği öğrenildi.

Olayla ilgili Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda, emniyet ekiplerinin de katılımıyla kent merkezi ve Halfeli beldesinde "Şafak-13" adlı operasyonda "terör örgütü PKK üyesi oldukları, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla eski Halfeli Belediye Başkanı Aksu'nun ve bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan "Roni" kod adlı terörist A.K'nin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı. Aksu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilecek.